Louida Taloustan

Samen met je dochter naar ROC Friese Poort

Drie keer in de week gaat Louida Taloustan samen met haar dochter naar ROC Friese Poort. Haar dochter van 16 jaar gaat naar de Entree-opleiding en Louida naar de klas voor Inburgering. Samen werken ze aan hun toekomst in Nederland.

 

Drie jaar geleden kwam Louida vanuit Syrië naar Nederland. Ze is al voor een aantal examens geslaagd, maar het spreken en schrijven in het Nederlands vindt ze heel moeilijk. “De docenten helpen mij heel goed, maar ik ben al twee keer voor het examen gezakt. Ik ga niet zo snel met de inburgering. Dat komt omdat ik eerst goed voor onze kinderen wilde zorgen toen we in Nederland kwamen. Wij zijn uit Syrië gevlucht voor de toekomst van de kinderen. Als ouders wil je toch dat je kinderen veilig zijn en naar school gaan. Daar heb ik eerst goed voor gezorgd. Daarna ben ik zelf met de inburgering gestart, maar ik ben er ook weer een tijdje mee gestopt. Wij hebben het hier nu goed, maar mijn ouders en twee broers zijn nog in Syrië. Als ik daaraan denk, vind ik dat heel moeilijk. Ik heb daar veel stress van en daardoor lukte het niet altijd met leren.”

Komt goed
Ondanks de hindernissen werkt Louida zich langzaam maar zeker door de inburgering heen. Het gezin voelt zich al goed thuis in Nederland. “Mijn man is klaar met de inburgering. In Syrië was hij chauffeur en nu werkt hij in een visfabriek op Urk. Alles is hier anders, maar het is fijn dat wij hier kunnen werken en dat de kinderen het goed hebben. We hebben ook leuk contact met de buren. Soms komen de buurkinderen bij ons eten en zitten alle kinderen samen aan tafel. Dat is heel gezellig. Ik vind Nederlandse mensen aardig en het is hier heel rustig. Als ik zelf klaar ben met de inburgering wil ik graag werken in de dierentuin, want ik houd echt van dieren. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn inburgering ga halen, want de docenten helpen me goed en ik mag alles vragen. Ook heb ik een aantal taalstages gelopen. Ik heb even tijd nodig, maar uiteindelijk komt het goed!”

Louida Taloustan; 'Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn inburgering ga halen, want de docenten helpen me goed en ik mag alles vragen'

Heb jij net zoals Louida extra hulp nodig met de Nederlandse taal? Dan is deze cursus ook geschikt voor jou!

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

Ik wil meer informatie
Louida Taloustan