Terug

Ruim 350 studenten diplomeren tijdens drive-in Sneek

woensdag 08 juli 2020

Ruim driehonderdvijftig studenten van verschillende opleidingen in Sneek nemen dinsdag, woensdag of donderdag hun diploma in ontvangst. Elk uur een diploma-uitreiking voor een klas. 

Ruim driehonderdvijftig studenten van verschillende opleidingen in Sneek nemen dinsdag, woensdag of donderdag hun diploma in ontvangst. Elk uur een diploma-uitreiking voor een klas. Met de auto rijden de studenten het schoolplein bij ROC Friese Poort aan de Harste op. De drive-in is een creatieve oplossing met de anderhalve meter afstandsregel gewaarborgd. Een écht feest. Met een DJ, versiering en borrelnootjes.  

Feestelijk programma 

Om 10.00 uur rijden de eerste auto’s het feestelijk aangeklede plein op. Ze krijgen een kop koffie en wat lekkers mee voor in de auto. In een halve maan staan de auto’s geparkeerd voor het podium. Alle studenten worden één voor één het podium opgeroepen voor een persoonlijke toespraak door hun studieloopbaanbegeleider en het tekenen van het diploma. Na het tekenen volgt een warm applaus door de studenten en docenten en getoeter vanuit de auto’s. Als het diploma getekend is, gaat het feest verder op het plein achter de school. De auto’s rijden naar dit plein voor de afterparty zodat de volgende groep studenten het diploma in ontvangst kan nemen. Bij de afterparty klinkt luide muziek van de DJ en sluiten de studenten en docenten deze bijzondere periode met elkaar af. 

Eerste gediplomeerden Servicemedewerker Breed 
Om 13.00 uur nemen de eerste tien studenten van de opleiding Servicemedewerker Breed hun diploma in ontvangst. In schooljaar 2018-2019 is deze opleiding gestart bij ROC Friese Poort. Studenten maken in deze brede opleiding kennis met verschillende vakken: verkoper, gastheer/gastvrouw, helpende zorg, facilitair medewerker, medewerker secretariaat en ict-medewerker. Patrick van der Werf is cum laude geslaagd. Alle examenonderdelen, praktijkvakken en eindbeoordeling heeft hij met minimaal een cijfer acht afgerond. ‘Het voelt voor mij extra bijzonder dat ik cum laude geslaagd ben en verrast ben door mijn docenten met deze sjerp.’ De opleiding omschrijft Patrick als een uitkomst voor de zestienjarige student die van het vmbo komt en breed geïnteresseerd is. ‘Bij de Servicemedewerker Breed opleiding leer je van alles wat en maak je kennis met verschillende beroepen. Tijdens de opleiding is mijn gevoel bevestigd dat ik graag met mensen wil werken. Volgend jaar ga ik daarom bij ROC Friese Poort in Sneek de opleiding Begeleider specifieke doelgroepen niveau 3 volgen.’