Terug

ROC Friese Poort-studente Lotte Pranger wint junior Zilveren Camera met fotoserie over psychische problemen

dinsdag 26 maart 2019

De 17-jarige studente Lotte Pranger uit Gorredijk heeft in Hilversum een junior Zilveren Camera gewonnen met haar fotoserie over psychische problemen.

Ze kreeg de bijbehorende prijs uit handen van burgemeester Pieter Broertjes. Lotte Pranger wil met haar serie psychische problemen bespreekbaar maken: ,,Er lopen steeds meer jongeren rond met psychische problemen en ik vind het belangrijk om het bespreekbaar te maken”, aldus de Gorredijkster die een fotografie-opleiding volgt.

De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en Museum Hilversum, in samenwerking met Profotonet, Rabobank Coöperatiefonds en Canon. De Zilveren Camera wordt beschouwd als belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek. Van alle inzendingen van deze jeugdeditie is een expositie gemaakt.

De Zilveren Camera voor fotografen, de prijs voor beste fotojournalistiek, werd vorige maand uitgereikt. LC-fotograaf Jilmer Postma , oudstudent van ROC Friese Poort werd genomineerd met een dronefoto van een schaapskudde in Drachten.

Een foto uit de serie van Lotte Pranger:
De dronefoto van Jilmer Postma: