Terug

Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo

dinsdag 18 september 2018

Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag.

De vijf beste kappers van Nederland styleden de politici en hun partners deze Prinsjesdag. Namens ROC Friese Poort was Esra van der Meer aanwezig, tijdens Skills Heroes werd zij vierde. Zij mocht onder andere Suzanne Kröger en Lisa Westerveld opmaken. 

"Het was echt een hele leuke ervaring," aldus Esra. "De politici deden hun best om het mbo te promoten. Het was vanochtend ook super druk met allemaal journalisten. (om 09.00 uur was Esra live op de NOS te zien.) Ik heb vorig jaar niveau drie afgerond en ik hoop over een half jaar mijn niveau 4 diploma te halen. Wat ik dan ga doen is nog afwachten." Zo'n opdracht als vandaag ligt in Esra haar straatje. "Ik hoop dat ik later bij zulke evenementen kan werken in de visagie en styling." Niet alleen huidige studenten van ROC Friese Poort waren aanwezig. Ook onze alumni waren aan het werk. Zo werkten er onder andere twee oud-studenten in de beveiliging. 

Onze student Esther Smink, ook vierde tijdens Skills Heroes, was samen met twee fotografen uitgenodigd om foto's te maken. De foto's bij dit bericht zijn gemaakt door Esther.