Studiekeuze maken

Wat wil jij worden?

Bij ROC Friese Poort vind je opleidingen in heel veel verschillende richtingen voor zowel jongeren als volwassenen. Wij helpen je een opleiding te kiezen die past bij jouw talent en passie. Normaal gesproken hadden we je graag de hand geschud en jou een rondleiding gegeven in onze school. Dat kan nu helaas niet. Tóch willen we je laten kennismaken met onze school.

Ik weet nog niet welke opleiding ik wil volgen, wat nu?

Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. In verband met de coronacrisis zullen we dat op afstand doen. Laat je gegevens bij ons achter via dit formulier. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze decanen contact met je op en helpt je verder met je vraag.

Hoe meld ik mij aan voor een opleiding?

Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je hier aanmelden. In verband met de coronacrisis is de aanmelddatum voor het mbo verlengd tot en met 1 mei. Meld je aan voor 1 mei, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan.

 

Wat ga jij leren over jezelf?

Als je gaat studeren, leer je een vak. Maar écht goed worden in wat je doet, draait om meer dan kennis en vaardigheden. Het gaat ook om wie jij bent als persoon. Hoe je bijvoorbeeld omgaat met lastige situaties. Of je openstaat voor de mening van anderen. En of je inziet wanneer je je uit moet spreken, of juist beter even je mond houdt.

>> Wat ga jij leren over jezelf? >>

Heb je vragen?

Door het coronavirus gaat studeren nu wat anders dan normaal. Dat is best lastig. Ook als je je nog aan het oriënteren bent op een mbo-opleiding. Heb je hulp nodig? Of heb je vragen over een opleiding? Je kunt bij ROC Friese Poort altijd terecht.


>> Stel je vraag >>