Subsidie: scholing aangesloten bij FCB of CAO Kartonnage- en Flexibele verpakkingen

woensdag 23 februari 2022
Subsidie: Aangesloten bij FCB of vallend onder CAO Kartonnage- en flexibele verpakkingen

Goed vakmanschap is cruciaal in de sector kartonnage- en flexibele verpakkingen. Om jezelf verder te ontwikkelen en bij te blijven in deze altijd veranderende sector, wordt het steeds belangrijker om tijdens je loopbaan bij te leren. Zo blijf je duurzaam inzetbaar, oftewel, ook in de toekomst inzetbaar.

Als aangesloten bedrijf bij FCB of als individuele werknemer vallend onder de CAO Kartonnage- en Flexibele verpakkingen kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming. Deze tegemoetkoming zet je in voor de kosten voor trainingen, cursussen en opleidingen. Met deze opleiding wil FCB een bijdrage leveren aan de vakbekwaamheid en ontwikkeling van werknemers in de sector logistiek en techniek. 

 

Vraag hier de subsidie aan

Subsidie op scholing aangesloten bij FCB of onder de CAO Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen

Voor wie?De subsidie is voor bedrijven die aangesloten zijn bij FCB, of individuele werknemers onder de CAO Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen. De werkgever vraagt de subsidie aan.
Waarvoor?De subsidie is om ontwikkeling te stimuleren in het vakgebied Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen. De subsidie is een tegemoetkoming die ingezet kan worden voor de kosten van trainingen, cursussen of opleidingen. 
Hoeveel?Werkgevers krijgen maximaal 50% van de scholingskosten vergoedt. Dit is maximaal € 2500,- per werknemer per jaar. FCB keert dit bedrag uit als het diploma is behaald of de cursus/training volledig met een voldoende resultaat is doorlopen. 
Aanvragen:Het aanvragen van de subsidie gaat via FCB
Looptijd:De subsidie is doorlopend in 2022. 

Heb je vragen over de subsidie?

Neem dan contact op met onze adviseur subsidies, Mèlanie Grijpstra. Dit kan door een e-mail te sturen naar mgrijpstra@rocfriesepoort.nl of door te bellen 06-18092703.

Een leven lang leren

Het gat dichten tussen vraag en aanbod Veel sectoren ervaren een tekort aan kundig personeel. Dat geldt ook voor de metaa...
18 november 2022