Subsidie: Kansen verzilveren voor technisch vakmanschap

maandag 24 januari 2022
Subsidie

Nieuwe mensen aantrekken voor de sectoren Techniek en Bouw & Infra en voorkomen dat huidige werknemers vertrekken. Dat is het doel van het samenwerkingsproject Kansen verzilveren voor Technisch vakmanschap. In dit project bundelen werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties, partners binnen de techniek en Bouw & Infra en de provincies Drenthe, Fryslân en WerkinZicht Groningen hun krachten.

Door het beschikbaar stellen van subsidies voor (bij)scholing van huidige werknemers en zij-instromers zet het project in op meer mensen aan het werk te krijgen in de Techniek en Bouw & Infra. Dit moet uiteindelijk leiden tot een weerbare en wendbare arbeidsmarkt en versterking van de economische structuur in Noord-Nederland. Het project Kansen verzilveren voor werkzoekenden, werknemers in de Techniek en Bouw & Infra en werkgever in dezelfde branches bestaat uit drie subsidies: School je personeel, ontwikkel jezelf en kom werken in de Techniek en Bouw & Infra.

Vraag hier de subsidie Kansen verzilveren voor Technisch Vakmanschap aan

Kansen verzilveren in technisch vakmanschap

School je personeel

Voor wie? Ondernemers in de provincies Groningen, Drenthe of Fryslân binnen de CAO Bouw & Infra, Metalelektro of Metaal & Techniek.

Waarvoor? Subsidie voor scholingsactiviteiten die gericht is op het versterken of vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers. 
Hoeveel? Ondernemers kunnen per werknemer maximaal €500,00 ontvangen. Dit is 50% van de kosten van de opleiding of cursus.
Subsidie aanvragen: De ondernemer vraagt de subsidie aan en ontvangt de subsidie. Aanvragen van de subsidie kan hier.
Looptijd: Verlengt tot en met 31 augustus 2024. 

 

Ontwikkel jezelf
Voor wie? Werknemer of uitzendkracht bij een bedrijf in de provincie Groningen, Drenthe of Fryslân binnen de CAO Bouw & Infra, Metalelektro of Metaal & Techniek.
Waarvoor? Subsidie voor bijscholing die voor de werknemers van toegevoegde waarde zijn voor eigen loopbaan of het bedrijf waarvoor de werknemer werkt.
Hoeveel? Werknemer kan minimaal €500,00 tot €1000,00 subsidie aanvragen. 
Subsidie aanvragen: De werknemer vraagt de subsidie aan. De subsidie wordt uitbetaald aan de opleider. Aanvragen van de subsidie kan hier.
Looptijd: Verlengt tot en met 31 augustus 2024. 

 

Kom werken in Techniek en Bouw & Infra
Voor wie? Werkzoekenden die graag willen werken in de sector Techniek of Bouw & Infra. Werkzoekende woont in de provincie Groningen, Drenthe of Fryslân. 
Waarvoor? Omscholing voor werkzoekenden die nog niet werkzaam zijn in de sector Techniek of Bouw & Infra. 
Hoeveel? Met deze subsidie kan 50% van de scholingskosten vergoed worden. Dit is minimaal €750,00 en maximaal €2500,00.
Subsidie aanvragen: De werkzoekende vraagt de subsidie aan. De subsidie wordt uitbetaald aan de opleider. Aanvragen van de subsidie kan hier.
Looptijd: Verlengt tot en met 31 augustus 2024. 

 

Skills the finals van start

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vindt Skills The Finals plaats in Amsterdam RAI. Dit is het jaarlijkse NK voor vakwedstrijd...
23 maart 2023

Bekendmaking finalisten STAR Awards

Gisteren zijn alle finalisten van de STAR Awards bekendgemaakt. Ze werden voor het voetlicht gebracht door de directie in he...
21 maart 2023