0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten werken mee aan nieuwe bioscoopfilm

Geplaatst op 10 november 2015

Veertien tweedejaars studenten van de opleiding AV-specialist (niveau 4) maken in samenwerking met Steven de Jong en Heit en Mem Media een speelfilm, genaamd ‘Spaak’. Steven de Jong benaderde de opleiding een half jaar geleden. Hij is een bekende Nederlandse televisie- en filmregisseur en regisseerde films als De Kameleon, Stuk en De hel van 63.

Alles komt aan bod
De studenten gaan aan de slag met alle facetten van de televisie- en mediaproductie. Denk hierbij aan het geluid, het licht, het maken van opnames etc. Maar ook de visagie voor de acteurs  ligt in handen van de studenten. Ze werken samen met acteurs van het Mediacollege uit Amsterdam en Jeugdtheaterschool uit Leeuwarden. Eén van de hoofdrolspelers is Aart Staartjes, bekend geworden van onder ander het kinderprogramma Sesamstraat. Ook de acteurs Jack Wouterse (bekend van series als All Stars en Grijpstra & De Gier) en Adriënne Kleiweg (bekend van onder andere Goudkust en Goede Tijden, Slechte Tijden) spelen een rol in ‘Spaak’.

‘Spaak’ 
De speelfilm ‘Spaak’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over een jongen, Luuk, die
veel potentie heeft tot profwielrenner, maar een nogal wild leven leidt:

Luuk is een cokesnuivende student scheikunde (25). Samen met zijn vriendin Vanessa (23) maakt hij wilde plannen om de wereld te veroveren en veel geld te verdienen in korte tijd. Zijn vader is extreem succesvol
in zaken. Zelfs zo succesvol dat hij hij zich een kasteel heeft kunnen veroorloven. Edoch, Luuk kan nooit aan de hoge verwachtingen van thuis voldoen.

Hij vlucht naar het snelle geld. Dit zeer tegen de zin van zijn student-collega Angela (24). Al snel krijgt Luuk de tip om GHB te smokkelen naar Scandinavië. Zijn wielrencoach, Dieter, geeft hem onbedoeld een voorschot die hij zelf stiekem verdubbelt. De smokkelpoging naar Oslo mislukt echter volledig en hij wordt veroordeeld en opgesloten in een Noorse cel.

Luuk zet samen met een Nederlandse vrachtwagenchauffeur (Jorgen) een ingenieuze ontsnapping op touw. Ze ontsnappen op z’n ‘Prison Breaks’ en uiteindelijk bereikt Luuk Nederland.. op de fiets! Zijn vriendin Vanessa is afgegleden naar de absolute dope-afgrond. Maar weet Luuk haar nog op tijd te redden van een overdosis?

Dieter vindt dat Luuk zijn straf alsnog moet uitzitten in Noorwegen, zodat hij alsnog mee kan doen aan de Olympische Spelen over twee jaar.

Aan de slag
De enthousiaste en gemotiveerde studenten zijn al druk bezig met het project. Dat moet ook wel, want er staat veel op het programma. De studenten maken naast de ‘speelfilm’ ook een trailer en een making off. Daarnaast zijn de docenten bezig om ook andere opleidingen er bij te betrekken, bijvoorbeeld de Bouw-opleidingen die wellicht decorstukken kunnen realiseren. De opnames starten, zoals het er nu naar uit ziet, in december.

Crowdfunding-actie
Het produceren van een film brengt de nodige kosten met zich mee. Het enige wat nog bekostigd moet worden zijn de kosten die ze niet gesponsord kunnen krijgen. Daarom is de cast en de crew onlangs een crowdfunding-actie gestart.  Wil jij een bijdrage leveren? Dat kan hier

GPTV maakte een item over dit nieuwsbericht. Bekijk het item.  

Meer nieuws

Anderstalige jongvolwassenen officieel gestart met mbo-opleiding Vrijdag 16 februari 2018 is een groep van tien anderstalige jongvolwassenen officieel gestart met een mbo-opleiding bij ROC Friese Poort. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd deze groep in het zonnetje gezet.
The Green Alert; vijf scholen, één beweging Op donderdag 15 februari as. organiseren studenten van ROC Friese Poort en de andere mbo- en hbo-instellingen van Leeuwarden de follow-up van de Friese Dag van de Duurzaamheid: ‘The Green Alert’. Het evenement vindt plaats van 16.00-20.00 uur in de Neushoorn in Leeuwarden.
ROC Friese Poort eerste ROC met gekwalificeerde scholing warmtepompen én zonne-energie Mbo-studenten die bij ROC Friese Poort afstuderen in installatietechnische opleidingen met de onderdelen warmtepompen en zonne-energie, zijn klaargestoomd voor de landelijke examens in die onderdelen. ‘De lesstof bevat de theoretische en praktische kennis die nodig is om te kunnen slagen,’ aldus Wil van Ophem van Kwaliteit voor Installaties Nederland.
2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort Binnen 1 jaar diploma, werkervaring én kansen op de arbeidsmarkt!  De uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen de kans om zich, met behoud van uitkering, in te zetten voor de eigen samenleving, werkervaring op te doen én een volwassenenopleiding te volgen.
ROC Friese Poort trapt af met LF2018 programma Midden yn ‘e Mienskip Op donderdag 8 februari trapte ROC Friese Poort in Leeuwarden af met haar programmapresentatie voor LF2018: ‘Midden yn ‘e Mienskip’. Herman van Veen onthulde het uit 484 bestaande schilderijtjes bestaande mienskipschilderij Elts&1. Drie jaar geleden schilderden hij en burgemeester Ferd Crone de eerste schilderijen van het doek.

Pagina's