0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten werken mee aan nieuwe bioscoopfilm

Geplaatst op 10 november 2015

Veertien tweedejaars studenten van de opleiding AV-specialist (niveau 4) maken in samenwerking met Steven de Jong en Heit en Mem Media een speelfilm, genaamd ‘Spaak’. Steven de Jong benaderde de opleiding een half jaar geleden. Hij is een bekende Nederlandse televisie- en filmregisseur en regisseerde films als De Kameleon, Stuk en De hel van 63.

Alles komt aan bod
De studenten gaan aan de slag met alle facetten van de televisie- en mediaproductie. Denk hierbij aan het geluid, het licht, het maken van opnames etc. Maar ook de visagie voor de acteurs  ligt in handen van de studenten. Ze werken samen met acteurs van het Mediacollege uit Amsterdam en Jeugdtheaterschool uit Leeuwarden. Eén van de hoofdrolspelers is Aart Staartjes, bekend geworden van onder ander het kinderprogramma Sesamstraat. Ook de acteurs Jack Wouterse (bekend van series als All Stars en Grijpstra & De Gier) en Adriënne Kleiweg (bekend van onder andere Goudkust en Goede Tijden, Slechte Tijden) spelen een rol in ‘Spaak’.

‘Spaak’ 
De speelfilm ‘Spaak’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over een jongen, Luuk, die
veel potentie heeft tot profwielrenner, maar een nogal wild leven leidt:

Luuk is een cokesnuivende student scheikunde (25). Samen met zijn vriendin Vanessa (23) maakt hij wilde plannen om de wereld te veroveren en veel geld te verdienen in korte tijd. Zijn vader is extreem succesvol
in zaken. Zelfs zo succesvol dat hij hij zich een kasteel heeft kunnen veroorloven. Edoch, Luuk kan nooit aan de hoge verwachtingen van thuis voldoen.

Hij vlucht naar het snelle geld. Dit zeer tegen de zin van zijn student-collega Angela (24). Al snel krijgt Luuk de tip om GHB te smokkelen naar Scandinavië. Zijn wielrencoach, Dieter, geeft hem onbedoeld een voorschot die hij zelf stiekem verdubbelt. De smokkelpoging naar Oslo mislukt echter volledig en hij wordt veroordeeld en opgesloten in een Noorse cel.

Luuk zet samen met een Nederlandse vrachtwagenchauffeur (Jorgen) een ingenieuze ontsnapping op touw. Ze ontsnappen op z’n ‘Prison Breaks’ en uiteindelijk bereikt Luuk Nederland.. op de fiets! Zijn vriendin Vanessa is afgegleden naar de absolute dope-afgrond. Maar weet Luuk haar nog op tijd te redden van een overdosis?

Dieter vindt dat Luuk zijn straf alsnog moet uitzitten in Noorwegen, zodat hij alsnog mee kan doen aan de Olympische Spelen over twee jaar.

Aan de slag
De enthousiaste en gemotiveerde studenten zijn al druk bezig met het project. Dat moet ook wel, want er staat veel op het programma. De studenten maken naast de ‘speelfilm’ ook een trailer en een making off. Daarnaast zijn de docenten bezig om ook andere opleidingen er bij te betrekken, bijvoorbeeld de Bouw-opleidingen die wellicht decorstukken kunnen realiseren. De opnames starten, zoals het er nu naar uit ziet, in december.

Crowdfunding-actie
Het produceren van een film brengt de nodige kosten met zich mee. Het enige wat nog bekostigd moet worden zijn de kosten die ze niet gesponsord kunnen krijgen. Daarom is de cast en de crew onlangs een crowdfunding-actie gestart.  Wil jij een bijdrage leveren? Dat kan hier

GPTV maakte een item over dit nieuwsbericht. Bekijk het item.  

Meer nieuws

Taal- en rekenlessen op Urk Woon jij in de Noordoostpolder of op Urk en wil je beter leren lezen, schrijven en/of rekenen? Voor slechts € 15,00 per maand kun je bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op Urk Taal- en rekenlessen volgen.
Workshops voor de restauratie- en bouwbranche ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019. 
Een mooie kans om aan de slag te gaan in de metaal Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een functie in de metaal industrie, maar heb je hiervoor nooit de mogelijkheid gehad? Dan is dit je kans.
Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij. 
Vraag voor 17 september subsidie praktijkleren aan! Voor het studiejaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur een aanvraag ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren.

Pagina's