0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten werken mee aan nieuwe bioscoopfilm

Geplaatst op 10 november 2015

Veertien tweedejaars studenten van de opleiding AV-specialist (niveau 4) maken in samenwerking met Steven de Jong en Heit en Mem Media een speelfilm, genaamd ‘Spaak’. Steven de Jong benaderde de opleiding een half jaar geleden. Hij is een bekende Nederlandse televisie- en filmregisseur en regisseerde films als De Kameleon, Stuk en De hel van 63.

Alles komt aan bod
De studenten gaan aan de slag met alle facetten van de televisie- en mediaproductie. Denk hierbij aan het geluid, het licht, het maken van opnames etc. Maar ook de visagie voor de acteurs  ligt in handen van de studenten. Ze werken samen met acteurs van het Mediacollege uit Amsterdam en Jeugdtheaterschool uit Leeuwarden. Eén van de hoofdrolspelers is Aart Staartjes, bekend geworden van onder ander het kinderprogramma Sesamstraat. Ook de acteurs Jack Wouterse (bekend van series als All Stars en Grijpstra & De Gier) en Adriënne Kleiweg (bekend van onder andere Goudkust en Goede Tijden, Slechte Tijden) spelen een rol in ‘Spaak’.

‘Spaak’ 
De speelfilm ‘Spaak’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over een jongen, Luuk, die
veel potentie heeft tot profwielrenner, maar een nogal wild leven leidt:

Luuk is een cokesnuivende student scheikunde (25). Samen met zijn vriendin Vanessa (23) maakt hij wilde plannen om de wereld te veroveren en veel geld te verdienen in korte tijd. Zijn vader is extreem succesvol
in zaken. Zelfs zo succesvol dat hij hij zich een kasteel heeft kunnen veroorloven. Edoch, Luuk kan nooit aan de hoge verwachtingen van thuis voldoen.

Hij vlucht naar het snelle geld. Dit zeer tegen de zin van zijn student-collega Angela (24). Al snel krijgt Luuk de tip om GHB te smokkelen naar Scandinavië. Zijn wielrencoach, Dieter, geeft hem onbedoeld een voorschot die hij zelf stiekem verdubbelt. De smokkelpoging naar Oslo mislukt echter volledig en hij wordt veroordeeld en opgesloten in een Noorse cel.

Luuk zet samen met een Nederlandse vrachtwagenchauffeur (Jorgen) een ingenieuze ontsnapping op touw. Ze ontsnappen op z’n ‘Prison Breaks’ en uiteindelijk bereikt Luuk Nederland.. op de fiets! Zijn vriendin Vanessa is afgegleden naar de absolute dope-afgrond. Maar weet Luuk haar nog op tijd te redden van een overdosis?

Dieter vindt dat Luuk zijn straf alsnog moet uitzitten in Noorwegen, zodat hij alsnog mee kan doen aan de Olympische Spelen over twee jaar.

Aan de slag
De enthousiaste en gemotiveerde studenten zijn al druk bezig met het project. Dat moet ook wel, want er staat veel op het programma. De studenten maken naast de ‘speelfilm’ ook een trailer en een making off. Daarnaast zijn de docenten bezig om ook andere opleidingen er bij te betrekken, bijvoorbeeld de Bouw-opleidingen die wellicht decorstukken kunnen realiseren. De opnames starten, zoals het er nu naar uit ziet, in december.

Crowdfunding-actie
Het produceren van een film brengt de nodige kosten met zich mee. Het enige wat nog bekostigd moet worden zijn de kosten die ze niet gesponsord kunnen krijgen. Daarom is de cast en de crew onlangs een crowdfunding-actie gestart.  Wil jij een bijdrage leveren? Dat kan hier

GPTV maakte een item over dit nieuwsbericht. Bekijk het item.  

Meer nieuws

Studiefinanciering. Hoe zit dat? Als je 18 wordt en een mbo-opleiding volgt, krijg je ook recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat zijn de mogelijkheden?
Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine De schoolkantine van locatie Wilaarderburen is de eerste van ROC Friese Poort die de Gouden Schaal van het Voedingscentrum in de wacht heeft gesleept omdat het assortiment voor 80% uit gezonde producten bestaat.
Ontbijten met wake up call cyber safety Donderdag 17 mei ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden.
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo’ers Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed. 
Solar team Sinnefûgel Sneek tweede plek NK Afgelopen weekend won ons solar team de Sinnefûgel uit Sneek de tweede plek tijdens het NK Zonnebootrace in Akkrum. Een prachtige prestatie! Tijdens de meivakantie hebben studenten en docenten nog hard gewerkt om de boot klaar te maken voor de race. En dat heeft zich uitbetaald in de tweede plek.

Pagina's