Studenten ROC Friese Poort en ondernemers Dokkum introduceren nieuwe fietsroute

donderdag 14 april 2022

Feestelijke lancering
Op woensdag 13 april vond op De Zijl in Dokkum een feestelijke lancering plaats van een nieuwe fietsroute genaamd 'fietsroute Dokkum.' Tijdens de lancering waren onder andere studenten en leraren aanwezig die betrokken waren bij dit project. De route is officieel gelanceerd door een vertegenwoordiger van de gemeente. Er werden leuke speeches gehouden en er werd geproost met 'alcoholvrije' champagne.

Project Retail marketing 
De fietstocht is ontstaan toen studenten van de opleiding Retail marketing de opdracht kregen om ideeën te bedenken om de hospitality in Dokkum te vergroten. In samenwerking met de ondernemers in Dokkum is uit verschillende ideeën voor de fietsroute gekozen. De studenten van de afdeling Retail hebben vervolgens de route ontworpen en hier leuke acties voor bedacht. De studenten marketingcommunicatie en evenementen hebben daarop de route uitgewerkt en de lancering van de fietstocht georganiseerd. 

Fietskaart en kortingscodes
Studenten van ROC Friese Poort presenteerden dus een nieuwe fietsroute die langs Esonstad, Dokkum en Kollum gaat genaamd 'fietstocht Dokkum.' Het is mogelijk om de route vanaf ieder gewenst punt te beginnen. De kaarten met de fietsroutes van de tocht zullen verkrijgbaar zijn op verschillende vestigingen langs de route. Op de fietskaart staan kortingscodes voor verschillende bedrijven, zo krijgt je bij Paradiso in Kollum appeltaart met slagroom en koffie voor slechts €4,90,- euro. Langs de fietsroute liggen verschillende uitkijkpunten zoals 'Molen de Gans of een uitkijkpunt in Anjum.'

Kleine verrassing
Vanaf 1 mei zijn de kaarten op te halen bij onder andere VVV Dokkum en de blokker in Kollum. De eerste 250 deelnemers krijgen een kleine verassing! Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? Kom binnenkort dan een keertje langs. 

Fietsroute Dokkum

Skills the finals van start

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vindt Skills The Finals plaats in Amsterdam RAI. Dit is het jaarlijkse NK voor vakwedstrijd...
23 maart 2023