0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils

Geplaatst op 10 juli 2018

Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  

Zomerfair 
Tijdens de fair was er volop activiteit voor jong en oud. Men kon prijzen winnen, (zelf)gemaakte producten kopen en aan eten en drinken was geen gebrek. De organisatie was volledig in handen van de studenten. Zij nodigden doelgroepen uit waar ze later mee (kunnen) gaan werken, zochten sponsoren en zorgden voor de promotie van het evenement. Daarnaast maakten zij tijdens het project kennis met het belangrijke werk van het Leger des Heils. Het doel van de zomerfair is dat studenten, naast het werken met diverse doelgroepen, oefenen met (21e eeuwse) vaardigheden zoals ondernemerschap, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid. De studenten krijgen eigen verantwoordelijkheid binnen het project, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.  

Vast en Verder 
Het Leger des Heils besteedt de opbrengst aan de afdeling ‘Vast en Verder’. Dit is een woontrainingsprogramma voor dak- en thuisloze jongeren die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. Veel van deze jongeren hebben psychiatrische problemen. In een tot twee jaar ontwikkelen zij onder meer hun sociale vaardigheden, woonvaardigheden en leren zij omgaan met verslavingsproblemen en schulden.  

 

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's