0900 8 996 996
(normaal tarief)

Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils

Geplaatst op 10 juli 2018

Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  

Zomerfair 
Tijdens de fair was er volop activiteit voor jong en oud. Men kon prijzen winnen, (zelf)gemaakte producten kopen en aan eten en drinken was geen gebrek. De organisatie was volledig in handen van de studenten. Zij nodigden doelgroepen uit waar ze later mee (kunnen) gaan werken, zochten sponsoren en zorgden voor de promotie van het evenement. Daarnaast maakten zij tijdens het project kennis met het belangrijke werk van het Leger des Heils. Het doel van de zomerfair is dat studenten, naast het werken met diverse doelgroepen, oefenen met (21e eeuwse) vaardigheden zoals ondernemerschap, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid. De studenten krijgen eigen verantwoordelijkheid binnen het project, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.  

Vast en Verder 
Het Leger des Heils besteedt de opbrengst aan de afdeling ‘Vast en Verder’. Dit is een woontrainingsprogramma voor dak- en thuisloze jongeren die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. Veel van deze jongeren hebben psychiatrische problemen. In een tot twee jaar ontwikkelen zij onder meer hun sociale vaardigheden, woonvaardigheden en leren zij omgaan met verslavingsproblemen en schulden.  

 

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's