0900 8 996 996
(normaal tarief)

SectorplanPlus; subsidie voor werkgevers voor scholing in Zorg en Welzijn

Geplaatst op 03 mei 2018

In de periode van 2017-2021 komt er in verschillende tijdvakken (tranches) subsidie beschikbaar voor werkgevers in zorg en welzijn, gericht op scholing van medewerkers. Opleidingsprojecten moeten gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde medewerkers en omscholing binnen de organisatie via gekwalificeerde scholing. In totaal heeft het ministerie van VWS € 320 miljoen gereserveerd, waarvan het grootste deel (€ 260 mln) is geoormerkt voor de verpleeghuissector. De rest van de middelen (in totaal € 60 mln) is voor de overige sectoren in zorg en welzijn.

Meer dan opleiden alleen
SectorplanPlus is specifiek op zoek naar werkgevers met ideeën om zorgverleners binnen hun organisatie op de juiste plek te krijgen en te houden. Dit kan door om- en bijscholing van medewerkers, maar ook plannen voor innovatieve manieren van werken zijn welkom. Het gaat om alle werkgevers in zorg en welzijn, zoals de verpleeghuizen, ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen of ambulancediensten. De verwachting is dat met deze maatregelen zo´n 170.000 professionals in zorg en welzijn extra worden ondersteund. 

Aanvraagperiode
Vanaf 1 mei 2018 is het tweede tijdvak geopend. De aanvraag kan vanaf 15 mei tot uiterlijk 15 juni worden ingediend. De opleidingstrajecten die in het tweede tijdvak worden aangevraagd dienen tussen 1 mei en 31 december 2018 van start te gaan. Voor het tweede tijdvak is 80 miljoen euro beschikbaar, wederom op basis van co-financiering.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie, vragen en antwoorden over het SectorplanPlus en de aanvraagprocedure op www.sectorplanplus.nl

Wil je met deze beschikbare middelen een impuls geven aan opleidingsprojecten binnen je instelling?
En wil je meer informatie over de co-financiering van gekwalificeerde scholing gericht op:

  • nieuwe instroom?
  • met ontslag bedreigde medewerkers?
  • omscholing binnen de organisatie? 

Neem dan contact met op Vera van der Boom, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer 06 - 2700 2001 of e-mail v.vdboom@friesepoort.com.

 

Meer nieuws

Taal- en rekenlessen op Urk Woon jij in de Noordoostpolder of op Urk en wil je beter leren lezen, schrijven en/of rekenen? Voor slechts € 15,00 per maand kun je bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op Urk Taal- en rekenlessen volgen.
Workshops voor de restauratie- en bouwbranche ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019. 
Een mooie kans om aan de slag te gaan in de metaal Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een functie in de metaal industrie, maar heb je hiervoor nooit de mogelijkheid gehad? Dan is dit je kans.
Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij. 
Vraag voor 17 september subsidie praktijkleren aan! Voor het studiejaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur een aanvraag ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren.

Pagina's