0900 8 996 996
(normaal tarief)

SectorplanPlus; subsidie voor werkgevers voor scholing in Zorg en Welzijn

Geplaatst op 03 mei 2018

In de periode van 2017-2021 komt er in verschillende tijdvakken (tranches) subsidie beschikbaar voor werkgevers in zorg en welzijn, gericht op scholing van medewerkers. Opleidingsprojecten moeten gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde medewerkers en omscholing binnen de organisatie via gekwalificeerde scholing. In totaal heeft het ministerie van VWS € 320 miljoen gereserveerd, waarvan het grootste deel (€ 260 mln) is geoormerkt voor de verpleeghuissector. De rest van de middelen (in totaal € 60 mln) is voor de overige sectoren in zorg en welzijn.

Meer dan opleiden alleen
SectorplanPlus is specifiek op zoek naar werkgevers met ideeën om zorgverleners binnen hun organisatie op de juiste plek te krijgen en te houden. Dit kan door om- en bijscholing van medewerkers, maar ook plannen voor innovatieve manieren van werken zijn welkom. Het gaat om alle werkgevers in zorg en welzijn, zoals de verpleeghuizen, ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen of ambulancediensten. De verwachting is dat met deze maatregelen zo´n 170.000 professionals in zorg en welzijn extra worden ondersteund. 

Aanvraagperiode
Vanaf 1 mei 2018 is het tweede tijdvak geopend. De aanvraag kan vanaf 15 mei tot uiterlijk 15 juni worden ingediend. De opleidingstrajecten die in het tweede tijdvak worden aangevraagd dienen tussen 1 mei en 31 december 2018 van start te gaan. Voor het tweede tijdvak is 80 miljoen euro beschikbaar, wederom op basis van co-financiering.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie, vragen en antwoorden over het SectorplanPlus en de aanvraagprocedure op www.sectorplanplus.nl

Wil je met deze beschikbare middelen een impuls geven aan opleidingsprojecten binnen je instelling?
En wil je meer informatie over de co-financiering van gekwalificeerde scholing gericht op:

  • nieuwe instroom?
  • met ontslag bedreigde medewerkers?
  • omscholing binnen de organisatie? 

Neem dan contact met op Vera van der Boom, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, via telefoonnummer 06 - 2700 2001 of e-mail v.vdboom@friesepoort.com.

 

Meer nieuws

Studiefinanciering. Hoe zit dat? Als je 18 wordt en een mbo-opleiding volgt, krijg je ook recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat zijn de mogelijkheden?
Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine De schoolkantine van locatie Wilaarderburen is de eerste van ROC Friese Poort die de Gouden Schaal van het Voedingscentrum in de wacht heeft gesleept omdat het assortiment voor 80% uit gezonde producten bestaat.
Ontbijten met wake up call cyber safety Donderdag 17 mei ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden.
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo’ers Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed. 
Solar team Sinnefûgel Sneek tweede plek NK Afgelopen weekend won ons solar team de Sinnefûgel uit Sneek de tweede plek tijdens het NK Zonnebootrace in Akkrum. Een prachtige prestatie! Tijdens de meivakantie hebben studenten en docenten nog hard gewerkt om de boot klaar te maken voor de race. En dat heeft zich uitbetaald in de tweede plek.

Pagina's