0900 8 996 996
(normaal tarief)

Scholingsvoucher kansberoepen goede uitkomst voor tekort aan vakmensen

Geplaatst op 16 februari 2017

Het UWV publiceerde op 14-02-2017 een artikel over het tekort aan vakmensen. Werkgevers kampen weer vaker met moeilijk vervulbare vacatures. Uit onderzoek is gebleken dat het tekort aan vakmensen nog jaren aanhoudt. Met name in de ict, techniek, bouw, zorg en het onderwijs blijkt het lastig om vacatures te vervullen.

Vergroot je kansen met scholingsvoucher
De toenemende krapte op de arbeidsmarkt biedt werkzoekenden meer kans op werk. Om- her- of bijscholing is dan vaak noodzakelijk.  De scholingsvoucher biedt juist nu werkzoekenden, mensen die binnenkort hun baan kwijtraken en zelfstandige of werkenden die een opleiding willen volgen in de richting van een kansberoep de mogelijkheid om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De scholingsvoucher biedt werkzoekenden en anderen die zich willen omscholen nu namelijk de mogelijkheid om met € 2500,00 subsidie een opleiding te volgen die opleidt tot een kansberoep.

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen biedt verschillende opleidingen aan in de ict, techniek en zorg die opleiden tot een kansberoep waarbij deze scholingsvoucher ingezet kan worden. De u

ltieme kans voor jou om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Meld je dus gauw aan voor een van deze opleidingen of kom langs op onze informatieavond op 7 maart  of bezoek onze stand op beurs Vrouw! op 10, 11 en 12 maart en laat je informeren en inspireren.

Welke kansberoepen zijn er en welke opleidingen zijn daaraan gekoppeld?