0900 8 996 996
(normaal tarief)

Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op

Geplaatst op 10 juli 2018

Dertien studenten van de opleiding Commercieel Technicus verlaten ROC Friese Poort met een diploma en een goed gevuld portfolio. De studenten hebben tijdens de opleiding nog een tweetal modules met goed gevolg afgelegd. Hiervoor hebben ze een landelijk erkend certificaat ontvangen. Daardoor hebben deze studenten een goede basis voor de arbeidsmarkt.

Extra modules
ROC Friese Poort biedt sinds dit schooljaar binnen de mbo-opleiding Commercieel Technicus
niveau 4 een extra module aan: Lean Management. Hiervoor hebben ze samenwerking gezocht met UPD, voorheen UNC Plus Delta. Deze organisatie helpt bedrijven, door middel van opleidingen, trainingen en coaching, bij het verbeteren van de operationele processen. Studenten hebben tijdens deze module diverse lessen, hoor- en werkcolleges gevolgd waarbij zij de basisvaardigheden hebben geleerd. Lean management is een managementmethodiek wat zich richt op verspilling in de breedste zin van het woord. Hoe richt je processen optimaal in. De module werd afgesloten met een examen van het UPD. Met succes hebben de studenten het examen gehaald en hiervoor een landelijk erkend certificaat ‘Orange belt lean’ ontvangen.

Naast deze module hebben de studenten de module ‘Ondernemerschap’ met succes gevolgd en afgerond. Ook hiervoor hebben zij een landelijk erkend certificaat  ‘CE-Ondernemerschap’ ontvangen. Deze module wordt al langere tijd binnen ROC Friese Poort aangeboden. Tijdens deze module komen thema’s als marketing, bedrijfseconomie en bedrijfsmanagement aan bod. Eindopdracht was het maken van een ondernemersplan welke ze daarna moesten verdedigen tijdens een eindassessment.

“Goede basis voor succes”
Door het aanbieden van beide modules Lean Management en CE-Ondernemerschap worden studenten van de opleiding Commercieel Technicus breed opgeleid. “Als opleiding hebben we hiervoor gekozen omdat lean management momenteel een hot item is binnen de technische sector. zijn volop bezig hoe ze productieprocessen kunnen optimaliseren en verbeteren. Ook is bewustwording van efficiënt produceren een must voor de nieuwe generatie. Bedrijven Wij denken dat studenten naast het diploma met deze erkende certificaten ROC Friese Poort verlaten een betere kans hebben op de arbeidsmarkt. Het is een goede basis voor succes. Daarnaast zijn wij als ROC ook uniek hierin. Wij bieden als enige mbo-school de module ‘Lean Management’ aan met de mogelijkheid om deze extern te laten certificeren. Inmiddels is de module ook onderdeel binnen de opleiding Verspaningstechnoloog”, aldus docent Sjoerd Postma.

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's