0900 8 996 996
(normaal tarief)

Eerstejaars studenten ROC Friese Poort gaan op empathie-avontuur

Geplaatst op 12 januari 2018

Meer dan 470 eerstejaars studenten van ROC Friese Poort Emmeloord en Urk gaan tussen 29 januari en 2 februari op empathie-avontuur. De school vindt de persoonlijke vorming van studenten een belangrijk onderdeel van de opleiding. Samen met  locatietheater Prins te Paard is een programma ontwikkeld om studenten te leren zich in te leven in een ander. Door onder andere gesprekken te voeren aan de keuken- of werktafel bij polderbewoners. Er worden nog bewoners gezocht die mee willen doen.

Respect en aandacht voor elkaar

“’ROC Friese Poort wil dat studenten zich niet alleen ontwikkelen tot vakmensen, maar zich ook in de samenleving thuis voelen en ervaren dat hun bijdrage aan de maatschappij er toe doet.” vertelt Koen Vos, opleidingsmanager ROC Friese Poort.  “Empathie gaat over je inleven in anderen en over aandacht hebben voor elkaar. Maar ook het tonen van respect voor de visie en mening van de ander vinden we als school belangrijk. In samenwerking met locatietheater Prins te Paard hebben we een bijzonder dagprogramma opgesteld.”

Bijzonder programma

Rutger Bergboer van Prins te Paard wil er nog niet te veel over loslaten: “het is het leukst als de deelnemers vooraf nog niet precies weten wat ze te wachten staat. Het wordt anders dan een voorstelling, maar we zetten wel onze expertise en materiaal in om de studenten een bijzondere dag te bezorgen.” Een belangrijk onderdeel van het programma is dat de studenten in duo’s op bezoek gaan bij een persoon die ze nog niet kennen. Iemand met een bijzonder verhaal: en dat is iedereen. Iedereen heeft verhalen over zijn of haar leven die het waard zijn om te vertellen.

Bewoners gezocht

Er zijn al veel aanmeldingen binnen van mensen die het leuk vinden om studenten te ontvangen, maar er worden nog meer mensen gezocht. De studenten gaan in tweetallen op visite bij polderbewoners thuis of op het werk. Er zijn van tevoren geen bijzondere voorbereidingen nodig. Aanmelden kan bij Rutger Bergboer (06-16600477) of Philippa Dijkman (06-11156265). Een email sturen aan info@prins-te-paard.nl kan ook.

Meer nieuws

Onderwijsassistent in spé organiseren Koningsspelen Vrijdag 20 april jl. hebben tweedejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent Koningsspelen georganiseerd.
"Ik wil dit afmaken voor mijn jongens" Met onze bedrijfsopleidingen bieden we veel mensen een nieuwe kans op verdere ontwikkeling. Dat geldt ook voor Lusy Kook, die met haar 24 jaar al een bewogen leven achter de rug heeft. Haar drie zoontjes zijn haar belangrijkste motivatiebron om te blijven knokken voor een diploma.
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen ontvangt certificaat Taalakkoord Op 23 april 2018 werd het ‘certificaat van aansluiting bij het Taalakkoord’ uitgereikt aan ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Directeur Paul Molenaar en opleidingsadviseur Hans Huiskes namen dit certificaat in ontvangst. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen wil meer zichtbaarheid geven aan het Taalakkoord.
5 mei Share Freedom! 'Geef vrijheid door'. Voor onze studenten is dat niet zomaar een loze leus. Als ROC Friese Poort zijn we bijzonder betrokken bij het Bevrijdingsfestival en we vinden het erg belangrijk dat onze studenten stilstaan bij de achterliggende gedachte van Bevrijdingsdag. Een moment waarop we met zijn allen stilstaan bij de vrijheid en ook onvrijheid in deze wereld.
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Een organisatie moet een aantal technische en organisatorische maatregelen doorvoeren en medewerkers dienen op de hoogte te zijn van wat straks wel en niet meer mag. 

Pagina's