0900 8 996 996
(normaal tarief)

Eerstejaars studenten ROC Friese Poort gaan op empathie-avontuur

Geplaatst op 12 januari 2018

Meer dan 470 eerstejaars studenten van ROC Friese Poort Emmeloord en Urk gaan tussen 29 januari en 2 februari op empathie-avontuur. De school vindt de persoonlijke vorming van studenten een belangrijk onderdeel van de opleiding. Samen met  locatietheater Prins te Paard is een programma ontwikkeld om studenten te leren zich in te leven in een ander. Door onder andere gesprekken te voeren aan de keuken- of werktafel bij polderbewoners. Er worden nog bewoners gezocht die mee willen doen.

Respect en aandacht voor elkaar

“’ROC Friese Poort wil dat studenten zich niet alleen ontwikkelen tot vakmensen, maar zich ook in de samenleving thuis voelen en ervaren dat hun bijdrage aan de maatschappij er toe doet.” vertelt Koen Vos, opleidingsmanager ROC Friese Poort.  “Empathie gaat over je inleven in anderen en over aandacht hebben voor elkaar. Maar ook het tonen van respect voor de visie en mening van de ander vinden we als school belangrijk. In samenwerking met locatietheater Prins te Paard hebben we een bijzonder dagprogramma opgesteld.”

Bijzonder programma

Rutger Bergboer van Prins te Paard wil er nog niet te veel over loslaten: “het is het leukst als de deelnemers vooraf nog niet precies weten wat ze te wachten staat. Het wordt anders dan een voorstelling, maar we zetten wel onze expertise en materiaal in om de studenten een bijzondere dag te bezorgen.” Een belangrijk onderdeel van het programma is dat de studenten in duo’s op bezoek gaan bij een persoon die ze nog niet kennen. Iemand met een bijzonder verhaal: en dat is iedereen. Iedereen heeft verhalen over zijn of haar leven die het waard zijn om te vertellen.

Bewoners gezocht

Er zijn al veel aanmeldingen binnen van mensen die het leuk vinden om studenten te ontvangen, maar er worden nog meer mensen gezocht. De studenten gaan in tweetallen op visite bij polderbewoners thuis of op het werk. Er zijn van tevoren geen bijzondere voorbereidingen nodig. Aanmelden kan bij Rutger Bergboer (06-16600477) of Philippa Dijkman (06-11156265). Een email sturen aan info@prins-te-paard.nl kan ook.

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's