0900 8 996 996
(normaal tarief)

Eerstejaars studenten ROC Friese Poort gaan op empathie-avontuur

Geplaatst op 12 januari 2018

Meer dan 470 eerstejaars studenten van ROC Friese Poort Emmeloord en Urk gaan tussen 29 januari en 2 februari op empathie-avontuur. De school vindt de persoonlijke vorming van studenten een belangrijk onderdeel van de opleiding. Samen met  locatietheater Prins te Paard is een programma ontwikkeld om studenten te leren zich in te leven in een ander. Door onder andere gesprekken te voeren aan de keuken- of werktafel bij polderbewoners. Er worden nog bewoners gezocht die mee willen doen.

Respect en aandacht voor elkaar

“’ROC Friese Poort wil dat studenten zich niet alleen ontwikkelen tot vakmensen, maar zich ook in de samenleving thuis voelen en ervaren dat hun bijdrage aan de maatschappij er toe doet.” vertelt Koen Vos, opleidingsmanager ROC Friese Poort.  “Empathie gaat over je inleven in anderen en over aandacht hebben voor elkaar. Maar ook het tonen van respect voor de visie en mening van de ander vinden we als school belangrijk. In samenwerking met locatietheater Prins te Paard hebben we een bijzonder dagprogramma opgesteld.”

Bijzonder programma

Rutger Bergboer van Prins te Paard wil er nog niet te veel over loslaten: “het is het leukst als de deelnemers vooraf nog niet precies weten wat ze te wachten staat. Het wordt anders dan een voorstelling, maar we zetten wel onze expertise en materiaal in om de studenten een bijzondere dag te bezorgen.” Een belangrijk onderdeel van het programma is dat de studenten in duo’s op bezoek gaan bij een persoon die ze nog niet kennen. Iemand met een bijzonder verhaal: en dat is iedereen. Iedereen heeft verhalen over zijn of haar leven die het waard zijn om te vertellen.

Bewoners gezocht

Er zijn al veel aanmeldingen binnen van mensen die het leuk vinden om studenten te ontvangen, maar er worden nog meer mensen gezocht. De studenten gaan in tweetallen op visite bij polderbewoners thuis of op het werk. Er zijn van tevoren geen bijzondere voorbereidingen nodig. Aanmelden kan bij Rutger Bergboer (06-16600477) of Philippa Dijkman (06-11156265). Een email sturen aan info@prins-te-paard.nl kan ook.

Meer nieuws

Lyrise van Etteger door naar finale Skills Heroes Studente Lyrise van Etteger van de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent (volwassentraject) is als vierde geëindigd tijdens de voorronde van Skills Heroes! Daardoor heeft ze zich geplaatst voor Skills The Finals. 
Nomineer voor STAR Awards 2018 Voor het vierde jaar op rij organiseren we de ROC Friese Poort STAR Awards. De verkiezing waarbij we uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven van ROC Friese Poort in de schijnwerpers zetten. Wie verdient volgens jou een award?
Fries praktijkonderwijs en mbo werken samen om kansen jongeren te vergroten Zoveelmogelijk jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. De scholen voor praktijkonderwijs en de mbo-scholen in Friesland tekenden op 18 januari bij ROC Friese Poort in Leeuwarden een convenant om hierin nauw te gaan samenwerken. Om jongeren de kans te geven zich zo maximaal mogelijk te ontwikkelen.
Nog enkele opleidingsplaatsen Verzorgende-IG update beschikbaar Eind januari start in Balk of St Nicolaasga bij Hof en Hiem het 52-weekse versnelde opleidingstraject Verzorgende IG mbo BBL (werken-leren) niveau 3.
Succesvolle workshop Cyber Aware voor winnaars enquête Thuiszorg het Friese Land, NDC Mediagroep en Koninklijke Damstra Installatietechniek winnen een gratis Cyber-workshop.

Pagina's