Diploma's maatwerktraject Alliade

dinsdag 26 april 2022

Op vrijdag 22 april 2022 heeft, op locatie de Wetterwille van ROC Friese poort, een tweede groep medewerkers van zorggroep Alliade het diploma Verzorgende IG in ontvangst mogen nemen. 

In het voorjaar van 2019 zijn de eerste stappen gezet in de samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Alliade om een maatwerktraject Verzorgende IG te starten voor agogisch geschoolde medewerkers (met een Welzijns-diploma). Dit traject is opgezet om mee te gaan met de ontwikkelingen op het gebied van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De doelgroep verouderd en de complexiteit van de zorg neemt toe.

Om daar goed op te kunnen inspelen heeft ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs ene maatwerktraject opgezet waarbij de nadruk ligt op het observeren en signaleren van veranderingen in de gezondheidstoestand van de cliënten, het op een verantwoorde manier uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden en het samenwerken met andere disciplines. Dit gebeurt in co-creatie met het werkveld: ook vanuit Zorggroep Alliade komen gastdocenten lessen verzorgen en er is een grote mate van betrokkenheid van de praktijkopleiders. 

Binnenkort start de zesde groep studenten vanuit Zorggroep Alliade. De samenwerking tussen Zorggroep Alliade en ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs is na de start in 2019, alleen maar beter geworden. Samen zorgen we voor weer een groep medewerkers die op weg gaat naar het diploma Verzorgende IG. 

Ben je een zorgorganisatie en benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van incompany trajecten? Neem contact op met opleidingsadviseur Johanna Roodvoets. Mail naar jroodvoets@rocfriesepoort.nl of bel 06 25688768

Een leven lang leren

Het gat dichten tussen vraag en aanbod Veel sectoren ervaren een tekort aan kundig personeel. Dat geldt ook voor de metaa...
18 november 2022