0900 8 996 996
(normaal tarief)

De ROC Friese Poort Stars 2018 zijn bekend!

Geplaatst op 16 april 2018

De STARS van ROC Friese Poort zijn op 16 april tijdens een bruisende award uitreiking in Stadsschouwburg de Harmonie bekend gemaakt. Met niemand minder dan Jan Versteegh als presentator. De uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven werden als echte sterren in het zonnetje gezet. De uitreiking trok ruim 500 bezoekers. De STAR Awards-verkiezing is onderdeel van het exellentieprogramma van ROC Friese Poort voor talentontwikkeling.

De STARS ROC Friese Poort 2018

Een zeskoppige jury en het publiek kozen vier winnaars uit de zeventien finalisten. Het publiek kon vooraf op de finalisten stemmen. De STARS 2018 zijn geworden: 

  • Student met een uitstekend project: Issam Dahri, opleiding Verkoopspecialist, vestiging Emmeloord voor zijn organisatietalent bij diverse projecten, waaronder een kerstmarkt.
  • Student met een uitblinkende stage:Jonathan Mink opleiding Mediaredactiemedewerker, vestiging Drachten liep succesvol stage bij Talpa Radio.
  • Beste docent: Anco van Kammen, Horeca, vestiging Drachten.  
  • Beste stagebedrijf/stagebegeleider: BC Uitgevers B.V., Digna Schoonen, vestiging Sneek.

Jurylid Sander de Rouwe, gedeputeerde Provincie Fryslân, “Ik heb de finalisten echt zien opbloeien vandaag. Ze staan te shinen op het podium. Dit zijn echte fixers die dingen mogelijk maken.”

De drie studenten met een bijzonder verhaal, Harno Zijlstra, Chimène Straetemans, Lieuwkje Vrij,  waren allemaal winnaar en werden ook nog in het zonnetje gezet. Zij deelden hun verhaal met het publiek. 

Bruisend programma

De STAR Awards bood een bruisend programma. Studenten Horeca toonden tijdens een Fingerfood festival hun culinaire kunsten aan het publiek, waaronder gerechten uit een 3D foodprinter. De 3D foodprinter stond symbool voor één van de vier beloften uit de visie van ROC Friese Poort: “Wij lopen voorop bij ontwikkelingen uit het werkveld.”  Het foodfestival werd aangevuld met diverse demonstraties van andere studenten. Met als hoogtepunt ‘s avonds de uitreiking van de STAR Awards met presentator Jan Versteegh. In totaal werkten zo’n 200 studenten en medewerkers mee in de organisatie. Dat leverde voor studenten een mooie leerervaring in hun vak op. Studenten gaven demonstraties, verzorgden het licht, geluid en de horeca en draaiden mee in de organisatie. Ruim 500 studenten, vertegenwoordigers van stagebedrijven, ouders en medewerkers waren bij de STAR Awards aanwezig.

Uitblinken kan op veel manieren

Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur: “Wij zijn super trots op onze Stars. En op alle studenten die meewerkten om dit evenement tot een succes te maken. Uitblinken kun je op verschillende manieren. Dat kan een bijzonder talent zijn, maar ook zelfstandigheid, gedrevenheid, passie, doorzettingsvermogen of creativiteit. Als ROC Friese Poort willen we dat studenten het beste uit zichzelf halen.” 

Provinciale en landelijke verkiezingen 

De winnaars in de categorie ‘Student met een uitblinkende stage’, ‘Beste docent’ en ‘Beste stagebedrijf’ gaan door naar de landelijke verkiezingen. De winnaar in de categorie ‘Student(en) met een uitstekend project’ gaat door naar de LC Awards. In deze categorie werden nog twee Wildcards uitgereikt. Petra Schouten, Justin van der Poel, Kay Oosterkamp, Rixt Beukens en Jurgen Brouwers van studentcompany 'Het Pioniertje', opleiding Ondernemer retail, vestiging Emmeloord wonnen met hun polderkoek het ‘pioniertje’ de wildcard en gaan door naar de LC Awards. Net als Sjouke Hoonstra, Loes Walrecht, Yorick Sietsma, Nick Doosje, Richard Rodenhuis, Egbert Hazewindus, Wieger Henryk Brouwer, Michiel de Wolff, opleiding Middenkaderfunctionaris Infra, vestiging Drachten die met hun bijdrage aan het taalpaviljoen van Lân fan Taal ook een wildcard wonnen.

Meer nieuws

Studiefinanciering. Hoe zit dat? Als je 18 wordt en een mbo-opleiding volgt, krijg je ook recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat zijn de mogelijkheden?
Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine De schoolkantine van locatie Wilaarderburen is de eerste van ROC Friese Poort die de Gouden Schaal van het Voedingscentrum in de wacht heeft gesleept omdat het assortiment voor 80% uit gezonde producten bestaat.
Ontbijten met wake up call cyber safety Donderdag 17 mei ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden.
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo’ers Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed. 
Solar team Sinnefûgel Sneek tweede plek NK Afgelopen weekend won ons solar team de Sinnefûgel uit Sneek de tweede plek tijdens het NK Zonnebootrace in Akkrum. Een prachtige prestatie! Tijdens de meivakantie hebben studenten en docenten nog hard gewerkt om de boot klaar te maken voor de race. En dat heeft zich uitbetaald in de tweede plek.

Pagina's