Leven lang ontwikkelen

Jong en oud, werkend en niet werkend, individuen, bedrijven en organisaties: iedereen die zich wil ontwikkelen kan bij ons terecht voor persoonlijke en vakmatige ondersteuning. Het stimuleren van een leven lang ontwikkelen begint bij onze studenten. We bevorderen een bestendige relatie met onze oud-studenten. Ook na het behalen van hun diploma zijn zij welkom bij ROC Friese Poort om kennis en vaardigheden te halen én te brengen. Werkgevers vinden bij ons vanzelfsprekend goed opgeleide stagiaires en werknemers en kunnen terecht voor bijscholing op maat. We stimuleren uiteraard, als aantrekkelijke werkgever, ook onze eigen medewerkers om zich actief te blijven ontwikkelen.

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen biedt beroepsopleidingen voor iedereen die zich wil ontwikkelen, van particulieren tot medewerkers van bedrijven. Dit zijn:

  • mbo- of brancheopleidingen;
  • cursussen of trainingen; 
  • trajecten op maat. 

Voor specialisatie in de huidige functie, een erkend diploma halen of terugkeren op de arbeidsmarkt kan men terecht bij Bedrijfsopleidingen voor om-, her- en bijscholing. De student krijgt een persoonlijk advies bij de opleidingskeuze en wordt begeleid tijdens de opleiding.

Ons uitgangspunt is dat iedereen met plezier een opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zo veel mogelijk op de student afgestemd. Zo kan men bijvoorbeeld zowel in de avonduren als overdag opleidingen bij ons volgen, zodat de opleiding te combineren is met werk en/of gezin. Iedereen die het voornemen heeft om een opleiding te gaan doen, wil meestal zo snel mogelijk beginnen.  Daarom kan op meerdere momenten per jaar met de opleiding gestart worden en kan de opleiding vaak versneld worden doorlopen. Opleidingen en cursussen worden aangeboden in Leeuwarden, Drachten, Dokkum, Sneek, Emmeloord en Urk.

Onze opleidingen sluiten aan op de praktijk 
ROC Friese Poort werken nauw samen met bedrijven, gemeenten, brancheverenigingen, kenniscentra en instellingen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de inhoud en het aanbod van onze opleidingen aansluiten op de praktijk en ontwikkelingen in jouw vakgebied.
Onze bedrijfsscholen zijn een voorbeeld van de manier waarop leren en werken samenkomen. De bedrijfsscholen bieden werken-leren trajecten. De vakdocenten van onze bedrijfsscholen verzorgen de praktijkopleiding en de begeleiding. Om werkervaring op te doen, gaat de student aan de slag in een erkend leerbedrijf. Na het afronden van de opleiding beschikt student over een diploma én over werkervaring.

Aandacht en maatwerk
Bedrijven of instellingen kunnen ook voor cursussen of een compleet scholingsaanbod dat aansluit bij de organisatie en de scholingsdoelstellingen voor hun medewerkers, terecht bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Onze opleidingsadviseurs adviseren bedrijven bij de keuze van opleidingen en de fiscale- en subsidieregelingen. Deze opleidingen kunnen gevolgd worden op een van onze vestigingen of de werknemers worden incompany opgeleid.