Terug

Laaggeletterdheid op Urk 18% - ROC Friese Poort kan helpen

woensdag 08 januari 2020

Een op de tien Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. De laaggeletterdheid op Urk is ongeveer 18%. ROC Friese Poort vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Met het Startcollege wil ROC Friese Poort anderstaligen en laaggeletterde Nederlandstaligen helpen om financieel en sociaal een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Zo organiseert ROC Friese Poort op Urk eens per week taal- en rekenlessen voor mensen die om diverse redenen hun taal- en rekenvaardigheden willen verbeteren. Denk hierbij aan het lezen of schrijven van een e-mail, een gebruiksaanwijzing lezen, leren omgaan met een computer of smartphone, rekenen, of je kind kunnen helpen met het huiswerk. De lessen worden op een laagdrempelige manier gegeven. Ook biedt het Startcollege diverse mogelijkheden voor taalstages en EU-onderdanen. Het Startcollege ondersteunt werkgevers bij functionele taaltraining voor laaggeletterden of anderstaligen en vaktaal op de werkvloer. Wist je dat er ook diverse subsidiemogelijkheden zijn voor bedrijven voor deze taaltrainingen voor medewerkers?

Ken je iemand die zijn/haar taal-en rekeningniveau wil verbeteren? Of iemand die hier moeite mee heeft? Of wil je als werkgever meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Hans Huiskes, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen via telefoonnummer (058) 233 99 66 of via e-mail volwassenen@rocfriesepoort.nl