Terug

Kandidaten van project “Niemand aan de zijlijn” en interne medewerkers Noorderbreedte halen diploma Dienstverlening met baangarantie

vrijdag 05 juli 2019

Donderdag 4 juli 2019 ontvingen 15 studenten hun mbo-diploma Dienstverlening niveau 2. Een fantastisch resultaat voor deze studenten. De groep bestond voor een deel uit mensen die, door wat voor reden dan ook, aan de ‘Zijlijn” terecht zijn gekomen en uit medewerkers van Noorderbreedte die door willen stromen in hun functie.

Een ieder heeft een beroeps oriëntatiefase doorlopen voordat zij aan de opleiding konden beginnen. Tijdens het opleidingstraject zijn zij extra begeleid door docenten, medewerkers van Niemand aan de zijlijn en werkbegeleiders Noorderbreedte. Mede door hun inzet en het doorzettingsvermogen ontvangen de studenten hun mbo-diploma en gaan aan de slag bij Noorderbreedte. 

Over Niemand aan de Zijlijn
NadZ, wil iedereen die om wat voor reden dan ook aan de ‘Zijlijn’ terecht is gekomen, weer een reëel perspectief bieden. Dat kan betaald werk zijn, aan een opleiding beginnen of een werken/leren traject te starten. Maar het kan ook betekenen dat mensen die al geruime tijd niet meer ‘meedoen’ de tijd krijgen om opnieuw zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ritme en structuur op doen door zinvol bezig te zijn en daardoor vaststellen dat je met plezier aan de slag gaat.