Internationaal dichtbij huis

Internationalisation at home

Niet iedere student gaat naar het buitenland, toch zijn er ook andere mogelijkheden om internationale vaardigheden op te doen.

Thuis internationale ervaring opdoen

Voor internationalisering hoef je niet altijd ver weg te gaan. Dichtbij huis zijn er volop interessante ontmoetingen mogelijk met mensen die andere achtergronden of gewoontes hebben. ROC Friese Poort biedt daarvoor verschillende mogelijkheden aan. Een mooi voorbeeld daarvan is het Maatjesproject. In dit project kunnen studenten het maatje zijn van een nieuwkomer. Vaak is dit iemand van jouw eigen leeftijd die naar ons land is gevlucht. De student onderneemt wekelijks een activiteit met de nieuwkomer, waardoor zij elkaars land en cultuur leren kennen.  

Ook van online ontmoetingen met studiegenoten uit het buitenland leer je veel. Zo presenteerden studenten van de Visserij opleiding een aantal vissersschepen van de Urker Vloot aan studenten uit Finland. Een mooie gelegenheid om de Engelse taal te oefenen in een realistische setting.

Of wat dacht je van stagelopen bij een internationaal (georiënteerd) bedrijf in de regio? Je maakt zodoende kennis met verschillende culturen en verschillende talen. 

Zo word je, dichtbij huis, een echte wereldburger!