Intake en verplichte activiteiten

Intake en verplichte activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat je je inschrijft voor een opleiding die bij je past. Hiervoor organiseren wij intakeactiviteiten. Elke opleiding van ROC Friese Poort heeft een eigen intakeprocedure, die bestaat uit een intakegesprek. Daarnaast heeft een aantal opleidingen aanvullende verplichte intakeactiviteiten. Wanneer je je hebt aangemeld voor een opleiding, dan krijg je meer informatie over de intakeprocedure.

>In deze video laten we je zien hoe je de documenten (zoals het loopbaandocument) die je nodig hebt voor de intake kunt uploaden.

Toelatingsrecht

Als je niet deelneemt aan de intakeactiviteiten bij de door jou gekozen opleiding, verlies je je toelatingsrecht. Dat kan betekenen dat je je moet aanmelden voor een andere opleiding. Wanneer ROC Friese Poort je afwijst voor een opleiding omdat je niet aan alle voorwaarden voldoet, dan begeleiden wij je bij het zoeken naar een andere opleiding.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat door omstandigheden je niet kan deelnemen aan een intakeactiviteit. Is dat het geval, meld dit dan tijdig bij de opleiding van je keuze. 

Studiekeuzeadvies

Twijfel je na de intakeactiviteiten over je opleidingskeuze, dan heb je het recht op een studiekeuzeadviesgesprek. Deze kun je schriftelijk aanvragen bij de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld.

Toelatingsonderzoek

Wanneer je door omstandigheden geen diploma van een vooropleiding hebt, maar denkt dat je over voldoende capaciteiten beschikt, dan heb je de mogelijkheid om een toelatingsonderzoek aan te vragen. De toelatingscommissie van de vestiging, waar je jouw opleiding wilt volgen, kan besluiten tot een toelatingsonderzoek om te kijken of je geschikt ben voor de gekozen opleiding. Zij bepalen op grond van het onderzoek of je toelaatbaar bent of niet.

Alle opleidingen hebben een verplicht intakegesprek

Verplichte activiteiten

De volgende opleidingen hebben verplichte activiteiten:
 

Alle opleidingenAan het intakegesprek is vaak ook een opdracht gekoppeld en het gebeurt soms in een groep
DienstverleningGroepsactiviteit
Verzorgende IGGroepsactiviteit
MBO-VGroepsactiviteit
DoktersassistentMeeloopdag met een opdracht
Sociaal WerkGroepsactiviteit en een presentatie aan de hand van een zelf gemaakte collage
HaarverzorgingTwee dagen meelopen in een kapsalon + evaluatie formulier inleveren. Een interview houden met de saloneigenaar en vastleggen in een verslag en een moodbord maken
SchoonheidsverzorgingEen behandeling ondergaan in een schoonheidssalon. Een interview houden met de saloneigenaar en dit vastleggen in een verslag en een moodbord maken
Alle opleidingen ITMeeloopdag 
Alle opleidingen Mediavormgever, DTP en  SignMeeloopdag 
Entree opleidingenNiveaubepalende toetsen
Alle opleidingen Veiligheid en VakmanschapVoorlichtingsbijeenkomst voor studenten en ouder(s), Intakedag met sporttest, terreinwerk/roadwork, groepswerk, interview en motivatiegesprek, Sport Medisch Advies, Administratieve registratie Defensie en medische keuring
Handhaver toezicht en veiligheid

Thuisopdracht, testdag met o.a. sporttest en afrondend advies gesprek

Onderwijsassistent MuziekAuditie met hoofdvakinstrument
Mediavormgeving Art & DesignOpdracht op creatief vlak
Podium- en Evenemententechniek niveau 2, 3 en 4Motivatiebrief/verdieping in de branche: weet waar je aan begint
FotograafPresentatie over jouw beeld van het beroep en jouw talent daarvoor
AV-specialist

Presentatie over jouw beeld van het beroep en jouw talent daarvoor

MediaredactieBinnen het intakegesprek wordt expliciet ingegaan op je interesse in het huidige nieuws en je affiniteit met het vak. Daarnaast krijg je een schrijfopdracht