Over ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen

Een leven lang ontwikkelen

Over ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen biedt volwassenen die zich willen om- of bijscholen diverse mogelijkheden. Als onderdeel van ROC Friese Poort focussen wij ons expliciet op het volwassenenonderwijs. Zowel particulieren als (medewerkers van) organisaties volgen bij ons flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen. Dit kan een (versnelde) mbo-opleiding zijn, maar ook een branche-opleiding, cursus of (certificeerbaar) keuzedeel. Organisaties hebben diverse mogelijkheden qua maatwerk- of incompanytrajecten.

Ons onderwijs is:

  • flexibel en toekomstgericht
  • goed te combineren met werk/gezin
  • klassikaal en via e-learning te volgen
  • bij jou in de buurt

Missie volwassenenonderwijs

Een leven lang ontwikkelen! Met onze om- en bijscholing iedereen duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Visie volwassenenonderwijs

Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs in de regio.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Aanmelden

Visie op onderwijsMissie en visie

Historie

Wat ruim 20 jaar geleden begon als een ‘groepje pioniers dat de scholingsopdrachten voor organisaties en volwassenen aan de keukentafel besprak’ is inmiddels uitgegroeid naar een goed georganiseerd bedrijf. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen heeft zich ontwikkeld tot een organisatie met een flexibel en  toekomstgericht scholingsaanbod voor volwassenen en organisaties, dat aansluit op de trends en veranderingen van vandaag.

Volwassenenonderwijs sinds 1998
ROC Friese Poort bracht in 1998, als eerste ROC, het middelbaar beroepsonderwijs voor volwassenen en de cursussen en trainingen voor medewerkers van organisaties onder in een BV. Deze BV is nu bekend onder de naam ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Vanuit een woonhuis in Drachten werd samen met de professionals van de verschillende Friese Poort vestigingen een opleidingsaanbod voor volwassenen ontwikkeld. De opleidingsbehoefte van onze klanten is nog steeds het uitgangspunt voor de innovaties in ons scholingsaanbod.

Leven Lang Ontwikkelen
In 1998 werd scholing vooral gezien als redmiddel voor een tweede kans op de arbeidsmarkt. Scholing anno nu wordt meer en meer gezien als kans op ontwikkeling, een investering in jezelf. Een Leven Lang Ontwikkelen is de standaard.

60.000 volwassenen via onze poort
Inmiddels heeft ROC Friese Poort al meer dan 60.000 volwassenen opgeleid. Oud-studenten begonnen hun eigen bedrijf, maakten een carrièrestap of kregen dankzij om-, en bijscholing een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. Daar hebben we in al die jaren met enthousiasme en voldoening aan bijgedragen! ROC Friese Poort staat in de top 5 van beste ROC’s van Nederland en daar zijn we best trots op.