Home bedrijven

Scholing medewerkers

Scholingsmogelijkheden voor jouw medewerkers
Jouw medewerkers kunnen bij ROC Friese Poort kiezen uit een groot aanbod opleidingen, cursussen en trainingen volgen in verschillende richtingen. De medewerker komt in de klas bij vakgenoten. Dit is niet alleen prettig qua raakvlakken, maar ze leren ook veel van elkaar. Ons uitgangspunt is dat de student met plezier de opleiding volgt, deze met goed resultaat afrondt en zijn/haar beoogde opleidingsdoel bereikt. Afhankelijk van het scholingsdoel, wordt een passend scholingstraject gekozen.

Startcollege
Ben je betrokken bij of aanspreekpunt voor inburgeraars, anderstaligen of laaggeletterden? Dan kun je terecht bij het Startcollege.

Lees hieronder de mogelijkheden over individuele scholing voor een medewerker en de incompany- en maatwerkmogelijkheden.

Bekijk ook de inspiratiekaart voor een handig overzicht van ons aanbod.

Individuele scholingsmogelijkheden medewerkers

Wat is het doel van de scholing?
Wij kijken dan samen met je wat het achterliggende doel is van de scholing van deze medewerker.

  • Krijgt de medewerker meer verantwoordelijkheid?
  • Krijgt de medewerker een andere functie maar heeft hij/zij nog niet het juiste papiertje hiervoor?
  • Of is het een ontwikkeltraject dat voortvloeit uit een functioneringsgesprek of Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)?

Hoe maak je een keuze?
Wanneer dit doel helder is, kun je samen met de medewerker een passende opleidingskeuze maken. Wij helpen je daar graag bij. Misschien is een mbo-diploma niet nodig en volstaat voor deze medewerker een branche-erkend diploma of een korte cursus. Het volwassenenonderwijs bij ROC Friese Poort biedt verschillende scholingsmogelijkheden. Het aanbod is zoveel mogelijk afgestemd op de situatie van de student. Welk scholingstraject past het beste?

  • Mbo-opleiding
  • Branche-erkende opleiding
  • Cursus/training
  • Op maat / incompany

Incompany / op maat

Soms is er behoefte aan een traject op maat. Bijvoorbeeld voor een groep medewerkers op locatie (incompany). We stemmen het traject dan af op het niveau, de mogelijkheden van de medewerkers én op de specifieke wensen van de organisatie of branche.

Wil je meer weten over de scholingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je ook adviseren over een effectieve inzet van subsidies en fiscale voordelen gekoppeld aan opleiding en organisatieontwikkeling.

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie?

Wil je meer informatie over een mbo-opleiding, brancheopleiding, cursus, op maat/incompany of subsidiemogelijkheden? Vul dan onderstaand formulier in. Zodra wij je gegevens binnen hebben, neemt een van onze medewerkers contact met je op.

Wie ben je?
Ik heb een vraag over: required
Ik heb een vraag over de volgende studierichting(en): required