Alumnus Rutger Kooistra aan het woord

“Het leukste aan ROC Friese Poort vind ik dat ik het gevoel had dat de docenten mij echt kenden,” aan het woord Rutger Kooistra uit Burdaard. Rutger is alumnus van de opleiding Marketing, communicatie en evenementen en studeert nu Communicatie aan NHL Stenden Hogeschool.

“Tijdens mijn opleiding bij ROC Friese Poort kreeg ik veel vrijheid om verschillende dingen te proberen. Zo ben ik erachter gekomen dat het grafische aspect van het communicatievak iets is waar ik mee verder wil.” Rutger heeft verschillende stages gelopen en vertelt daar enthousiast over. “De stages waren onderdeel van de opleiding en ik heb het er ontzettend naar mijn zin gehad. Ik had het gevoel dat ik gezien werd als medewerker in plaats van stagiair, dat maakt het erg leuk. Zowel bij Wakker Media als bij leerbedrijf O3 kreeg ik de kans om de dingen te doen die ik zelf graag wilde en me op deze manier verder te ontwikkelen.”

“Mijn tijd bij ROC Friese Poort voelde meestal niet als school, ik vond het leuk en de sfeer was goed.” Rutger vertelt dat hij zijn kennis graag wil verdiepen. “Tijdens verschillende projecten op school en stages ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om dingen te maken. Vooral het grafische aspect spreekt mij erg aan. Dat is ook een van de redenen dat ik nu een hbo-studie volg: zodat ik me daar verder in kan ontwikkelen.”

“Op ROC Friese Poort ben ik erachter gekomen wat ik leuk vind om te doen”

Toen Rutger in het laatste deel van zijn opleiding zat was Rutger ervan overtuigd dat hij zou gaan werken zodra hij klaar was. “Maar toen het eenmaal zover was, kwam erachter dat ik eigenlijk nog niet klaar ben met school. Ik wil meer leren en beter worden in mijn vak.” De hbo-studie Communicatie sluit volgens Rutger goed aan bij zijn vorige studie. “Natuurlijk is het even wennen, het gaat hier toch net even wat anders, maar eigenlijk sluiten de vakken erg goed aan bij wat ik al weet. We gaan nu wat dieper in op de theorie, dat vind ik fijn.” “Ik werk hard om beter te worden in mijn vak. Ik vind vormgeven leuk, maar ook het editen van toffe video’s past goed bij mij.” Rutgers droom voor de toekomst? “Ik vind het belangrijk om iets te doen wat ik leuk vind. Het lijkt me ontzettend gaaf om video’s te editen voor grote artiesten en zo mee te werken aan grote producties!”