0900 8 996 996
(normaal tarief)

Groen werkt

Geplaatst op 31 oktober 2017

Er wordt de komende jaren een groot tekort aan gekwalificeerde medewerkers binnen de installatiebranche verwacht. Daarnaast heeft de branche te maken met een toenemende mate van duurzame innovatie binnen de installatietechnieken. Om hier tijdig op in te spelen hebben Gemeente Leeuwarden en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen een innovatief werken-leren scholingstraject  'Groen Werkt' ontwikkeld met als doel werkzoekenden (om) te scholen voor de installatiebranche voor de opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties.

In dit werken-lerentraject worden werkzoekenden in 2 jaar klaargestoomd voor een betaalde baan in de (duurzame) installatietechniek met een mbo-diploma Monteur werktuigkundige installaties (niveau 2) op zak. Er wordt gedurende de opleiding coaching en ondersteuning bij kinderopvang aangeboden. 

Functie-omschrijving
Als monteur werktuigkundige installaties (voorheen heette dit monteur installatietechniek) zorg je voor aanleg, onderhoud en reparaties voor gas, water, centrale verwarming en ventilatie. Maar ook aan sanitair, dakbedekkingen en hemelwaterafvoersystemen. Afhankelijk van de klus werk je bij mensen thuis, in kantoren, scholen en ziekenhuizen of in de werkplaats bij je bedrijf.

Stageplaatsen gezocht
Ben jij werkzaam bij een installatiebedrijf dat tevens een erkend leerbedrijf is? En kun je een stageplek en praktijkbegeleiding bieden voor een kandidaat voor minimaal 24 tot 32 uur per week? Neem dan contact op met Dirk Westerhof van Gemeente Leeuwarden via telefoonnummer (058) 751 2164 of (06) 3166 4280.