Terug

Gouden Piek winnaar 'Beste project van het jaar 2021'

donderdag 01 april 2021

De studentenonderneming Gouden Piek advocaat is donderdag 1 april in de prijzen gevallen. Tijdens de STAR Awards van ROC Friese Poort kwamen zij als winnaar uit de bus in de categorie Beste project.

Gouden Piek advocaat is de studentenonderneming van Mees van den Berg, Chielian Boerman, Anouar Youfi en Mike de Vries. Het viertal volgt de opleiding Ondernemer retail bij ROC Friese Poort in Drachten. Vanuit Gouden Piek advocaat ontwikkelen en verkopen zij verse en streekgebonden advocaat. Zij produceren in de boerderij van de familie van den Berg in Elsloo.

STAR Awards
De gedrevenheid van de jongens viel de begeleidende docenten op en zij nomineerden hen voor een STAR Award. Begin maart werd bekend dat Gouden Piek advocaat een van de vijf finalisten in de categorie Beste project was. ROC Friese Poort maakte donderdagmiddag via een livestream de winnaar bekend. Linh Ngo reed live het terrein in Elsloo op om haar klasgenoten te verrassen en de bokaal te overhandigen.

Overtuigende winst
Gouden Piek haalde 52% van alle publieksstemmen binnen en ook qua jurypunten waren zij de winnaar. “We vinden dit natuurlijk super leuk en zijn heel trots dat we gewonnen hebben. We willen ook iedereen bedanken die op ons gestemd heeft,” verklaarde een blije Chielian met de prijs in de hand. “We gaan zeker door met dit project en hopen op nog meer verkooppunten van ons product.” Inmiddels is Gouden Piek advocaat op zes plekken te koop.

LC Awards
Door de winst van deze  STAR Award gaat Gouden Piek advocaat automatisch door naar de LC Awards. Een evenement waarbij de Leeuwarder Courant de allermooiste projecten van mbo, hbo en masteropleidingen in Friesland laat zien. Naast Gouden Piek advocaat doen FP-Buren uit Leeuwarden en het project Nautische Hydro Plateaulift uit Sneek namens ROC Friese Poort mee. De verkiezingsavond van de LC Awards vindt plaats op dinsdagavond 8 juni in de Harmonie in Leeuwarden. De livestream van de STAR Awards is terug te zien via de Facebook van ROC Friese Poort.

Terugkijken

Je kunt het feestelijke moment terugkijken op: https://www.facebook.com/rocfriesepoort/videos/750992992284627/

Winnaars project van het jaar 2021