Finalisten bijzonder verhaal 2020

Bijzonder Verhaal is een uiterst waardevolle categorie van de STAR Awards. Dit zijn de studenten die zich niet in een verkiezing laten gieten. Studenten waarbij studeren niet per se vanzelf gaat. Harde werkers, knokkers,  studenten waar je respect voor hebt. De studenten met een bijzonder verhaal zijn dit jaar: Kyra, Daisy en Robel.

De finalisten in de categorie student met een bijzonder verhaal zijn:

Daisy Groen 

Onderwijsassistent 
Emmeloord/Urk

Door een ernstige ziekte is Daisy sinds 2009 nagenoeg blind. Waar leeftijdsgenoten nog onbevangen naar school gingen, is Daisy vroeg volwassen geworden. Dat weerhield haar er niet van om eerst de opleiding Helpende af te ronden en drie jaar geleden te beginnen met de opleiding Onderwijsassistent. Zij heeft leerjaar één inclusief stage afgerond en zit nu in leerjaar twee.

Vanaf het moment dat het team Welzijn Daisy leerde kennen zijn ze onder de indruk van haar houding en gedrag: zij is heel open over haar ziekte en heeft initiatief genomen om zowel de docenten als de studenten te laten ervaren wat het betekent om met weinig tot geen zicht om te gaan. Ze gebruikte daarbij een bril die anderen laat ervaren hoe weinig zij kan zien. Zij heeft alles goed voor elkaar, toont verantwoordelijkheid voor haar opleiding en gaat op een prettige en positieve manier met iedereen om. Daisy houdt er niet van als anderen haar als slachtoffer zien. Zij vindt dat iedereen met teleurstellingen moet leren omgaan en dat zij daarin niet verschilt van anderen. Het enige verschil is dat zij er wellicht meer ervaring in heeft.

Robel Haileab Gebreamlak 

Entree
Leeuwarden

Hoe vroeg zijn wekker ook gaat, Robel staat op met een glimlach, is nooit te laat en altijd goed gehumeurd. Hij bezorgt elke ochtend om 05.00 uur de kranten en reist dan van Damwoude naar Leeuwarden om 7.45 uur aan te komen op zijn stage bij het Arriva Service team. Daar zijn ze vol lof over Robel. Ondanks dat hij nog maar twee jaar in Nederland woont beheerst Robel de Nederlandse taal goed. Hij komt uit een groot gezin en biedt hen veel ondersteuning doordat hij de taal zo goed spreekt. Robel is vastberaden om zijn diploma te halen. Hij is erg leergierig en pakt lesstof snel op.

Kyra de Boer - Pace 

Mediavormgever 
Drachten

In 2017 heeft Kyra zich aangemeld voor de opleiding Art en Design. Niets bijzonders zou je zeggen. Voor Kyra was dit echter een hele belangrijke en moedige stap. Kyra komt namelijk vanuit de participatiewet. Dit houdt in dat zij jaren heeft (rond) gezworven en door middel van de participatiewet werkt aan haar terugkeer in de maatschappij. Als je na een vervelende periode ineens weer in de schoolbanken terecht komt, gaat studeren niet vanzelf. Kyra liep achterstanden op en er is zelfs sprake geweest dat ze zou stoppen met de opleiding. Dankzij haar onbeteugelde doorzettingsvermogen is het nu zelfs mogelijk dat ze versneld gaat diplomeren. Door haar inspanningen en de moeilijkheid die zij op meerdere vlakken heeft ervaren, is ze uitgegroeid tot een serieuze jonge professional die het gaat redden in zowel de maatschappij als in het werkveld. Haar werk voor de Creatieve Industrie wordt gebruikt tijdens Open Dagen en andere voorlichtingsmomenten.

 

N.B: In deze categorie kan niet gestemd worden. Tijdens de uitreiking staan deze drie winnaars naast Pip Pellens te schitteren op het podium van Schouwburg De Lawei in Drachten.

Terug naar hoofdpagina STAR Awards.