0900 8 996 996
(normaal tarief)

Een veilige en gezonde leeromgeving

ROC Friese Poort doet er alles aan om studenten zich veilig en vertrouwd te laten voelen op school. Zeker zo belangrijk is het dat uw zoon of dochter kan rekenen op een rechtvaardige behandeling.  

Roken, drugs en alcohol
ROC Friese Poort hanteert een aantal regels als het om roken, drugs en alcohol gaat. Bij het gebruik en/of in het in bezit hebben van drugs, alcohol en/of wapens kan uw zoon of dochter worden geschorst, dan wel worden verwijderd. Verder zijn er de volgende afspraken: - Studenten mogen in de gebouwen niet roken. - Studenten mogen in de gebouwen en op de terreinen geen alcohol en drugs in bezit hebben, noch onder invloed hiervan zijn. - Studenten mogen in de gebouwen en op de terreinen geen wapens in bezit hebben. - Bij een vermeend bezit van drugs, alcohol en/of wapens is ROC Friese Poort bevoegd de tas, het kluisje en de kledingstukken van de student te doorzoeken op de aanwezigheid van drugs en/of alcohol.

Gezonde leeromgeving
ROC Friese Poort ondersteunt een gezonde leefstijl. Daarom zijn onze schoolterreinen rookvrij (met uitzondering van een specifi ek daarvoor bestemde rookruimte). Ook de e-sigaret is onderdeel van het rookverbod. Door het invoeren van rookvrije schoolterreinen willen wij het roken bij onze studenten en medewerkers ontmoedigen.

Gezonde schoolkantine
Dagelijks worden er in het schoolrestaurant onder andere verse broodjes, diverse warme snacks, soep en fruit verkocht. De schoolkantine is dé plek om jongeren te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen en gezonde gewoontes aan te leren. Daarom hebben wij een gezonde schoolkantine. Bij het maken van een keuze in de automaat of schoolkantine bestaat minimaal 60% van de snacks of drankjes uit producten die de student volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum het beste kan kiezen. Deze producten zijn goed zichtbaar en staan op ooghoogte van onze studenten. Hiernaast is er in de kantine groente en fruit beschikbaar en wordt het drinken van water gestimuleerd. Ook de uitstraling van de kantine en automaten verleidt tot de gezonde keuze. Onze cateraar Cater Concept heeft hiervoor het Akkoord ‘Gezonde Voeding Op Scholen*’ (2016- 2020) getekend. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen. Samen met onze cateraar/kantinemedewerker zullen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan de directie.