Door een burn-out nieuwe inzichten

Een burn-out zette Rein tot nadenken. ‘Ik heb een goede, leuke baan in de facilitaire dienstverlening, maar wil ik dit nog 30 jaar blijven doen’? De herstelperiode na zijn burn-out bracht hem waardevolle inzichten over zijn toekomst. ‘Wat wil ik nu eigenlijk? Waar ligt mijn passie’?

 

Rein is vanaf zijn 15e een aantal jaar actief geweest in de horeca. Hij kwam tot de conclusie dat ‘met eten bezig zijn’ zijn echte passie is.

‘Ik heb vroeger wel een horeca-opleiding gedaan maar er geen vervolg aan gegeven. Na een aantal jaar ging ik een andere kant op en ben ik doorgegroeid. Nu ben ik verantwoordelijk voor het bedrijfsrestaurant bij een gemeente. Er is in de tussentijd veel veranderd. Ik ben altijd verbonden gebleven met de horeca, maar omdat ik bijna niet meer in de keuken stond, miste ik voor mijn gevoel snel de kennis. Het is belangrijk om bij te blijven met de ontwikkelingen in elk vakgebied. De brancheopleiding tot zelfstandig werkend kok bij het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort biedt mij de mogelijkheid om naast mijn baan een opleiding te volgen. 1 Middag/avond per week les en de tijden sluiten goed aan op mijn baan bij de gemeente. Mijn werkgever geeft mij de kans om via deze weg snel een diploma te behalen en veel praktijkervaring op te doen. Het Dutch Cuisine idee spreekt me erg aan. Bezig zijn met een creatieve, gevarieerde en duurzame Nederlandse keuken’

Wil jij net zoals Rein ook elke dag met je passie bezig zijn? Vind je het leuk om in de keuken te staan en lekkere gerechten te maken? Dan is de brancheopleiding tot zelfstandig werkend kok iets voor jou!

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

Ik wil meer informatie