Bouwen naar een nieuwe uitdaging

Tijmen Lemke vond het na een hele tijd als procesoperator en vakmanoperator tijd om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarom startte hij in 2021 met het traject leidinggevende bij ROC Friese Poort (In samenwerking met Philips) en vindt een nieuwe uitdaging bij Philips als (vervangend) teamleider. Tijmen vertelt open over zijn ervaring met de samenwerking tussen ROC Friese Poort en Philips.

Tijmen Lemke werkt sinds 2005 als procesoperator voor Philips in Drachten. In 2004 heeft hij de opleiding Vapro A en B afgerond. In 2006 was hij klaar en in 2007 had hij een vast contract bij Philips als procesoperator. Vervolgens groeide Tijmen door tot vakman operator in 2011. Al een aantal jaren begon het bij Tijmen te kriebelen: “Ik hielp de toenmalige teamleider al met de lopende zaken en was vervangend teamleider als hij afwezig was”. In 2021 was het zover: “De knoop is doorgehakt, ik wil doorgroeien bij Philips”. In samenwerking met Philips en ROC Friese Poort heeft Tijmen de opleiding tot teamleider gestart. "De reden voor de start van de opleiding was dat ik een hernia heb gehad en het sleutelen niet meer zo vanzelfsprekend ging. Ook was ik toe aan een nieuwe uitdaging en dat heb ik met dit traject gevonden." aldus Tijmen.

Werken en leren in coronatijd
Toen Tijmen met het traject begon, zaten we midden in een coronacrisis: "Hier heb ik weinig tot niks van gemerkt. Het was allemaal perfect geregeld bij ROC Friese Poort. Fijn is ook dat je veel vrijheid hebt tijdens de opleiding. Ik wilde mijn eigen pad volgen en dit maakt ROC Friese Poort mogelijk”. Ook de snelheid van de opleiding vond Tijmen prima. “Binnen één jaar had ik mijn opleiding voor Teamleider gehaald. Het fijne van de opleiding bij ROC Friese Poort is de combinatie tussen klassikaal en zelfstudie.” aldus Tijmen.
In het begin was de combinatie van werken en leren wel even wennen voor Tijmen: “Je moet in het begin veel regelen en opzoek gaan naar veel materiaal. Gelukkig helpt ROC Friese Poort je heel erg goed bij dit traject. Na de beginfase gaat het ineens heel snel”.

Toekomst
“Ik ben nu net klaar met mijn studie en ik ben nu al vervangend teamleider. Ik hou van de dynamiek en de uitdaging als teamleider.” Binnenkort wordt er geschoven in de organisatie waardoor er een unieke kans voor Tijmen ligt: "Ik word straks teamleider van een nieuwe instroomgroep: Dit zijn collega’s die de kneepjes van het vak nog moeten leren. De combinatie tussen veel werkervaring als procesoperator en vakmanoperator en de kennis die ik heb opgedaan bij ROC Friese Poort, maakt dat ik zelfverzekerd deze uitdaging aan kan gaan."

Ligt jouw passie ook bij Economie en Ondernemen? Wil je je ook verder ontwikkelen in het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van werkzaamheden als leidinggevende? Dan is de opleiding Leidinggevende team/afdeling/project iets voor jou!

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

Benieuwd? lees meer