0900 8 996 996
(normaal tarief)

Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

Ook in de zomervakantie kun je bij ons terecht. We zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kunt je tijdens de zomervakantie gewoon aanmelden voor een opleiding. Je aanmelding wordt vanaf 28 augustus in behandeling genomen en daarop volgend ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.

Telefonische bereikbaarheid zomervakantie
Alle vestigingen: op werkdagen van 09:00 - 12.00 uur 
Informatielijn (0900 - 8 996 996) : op werkdagen van 09:00 - 12.00 uur 
Vanaf week 35 zijn de vestigingen en de Informatielijn weer op reguliere tijden bereikbaar. 

E-mail
Je kunt je vragen ook mailen naar info@rocfriesepoort.nl. Binnen 2 werkdagen worden deze vragen in behandeling genomen.

Informatieavond
Woensdag 30 augustus is er van 19.00 - 21.00 uur een informatieavond in: Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en op Urk. 

Meest gestelde vragen

1. Kan ik mij in de vakantie nog aanmelden?
Ja dat kan! Aanmeldingen worden vanaf 28 augustus in behandeling genomen. In die week vind ook je intakegesprek plaats.

2. Wanneer start mijn opleiding?
Vanuit de opleiding heb je een brief ontvangen over de start en introductie van het nieuwe schooljaar. Alle informatie hierover vind je ook op http://elo.rocfriesepoort.nl.  Staat de betreffende informatie niet op de ELO, dan kun je vanaf 28 augustus contact opnemen met de studentenadministratie van jouw vestiging. 

3. Moet ik mijn boeken/licenties/specifieke materialen/kleding bestellen via Studers?
Boeken mag je ook elders bestellen. Je mag de boeken ook 2e hands kopen, dit kan ook bij Studers. Let hierbij wel op dat het ISBN (nummer) hetzelfde is en dat het de juiste versie is. Bij voorkeur bestel je licenties via Studers. Als je de licentie via Studers bestelt dan plaatst Studers rechtstreeks de licentie in jouw Elektronische Leeromgeving (ELO) van ROC Friese Poort. 

Opleiding specifieke materialen:
- Gereedschap techniek: mag je ook elders bestellen
- Haarverzorging-/schoonheidsverzorgingssets: de opleiding geeft aan waar je de sets kunt bestellen.
- Rekenmachine, schriften, liniaal etc.: mag je ook elders bestellen.

Kleding:
Kleding kun je niet bestellen via Studers. De opleiding geeft aan waar je deze kleding kunt bestellen. Soms is het mogelijk om kleding van een student over te nemen die met de opleiding stopt.

4. Ik ben blijven zitten. Moet ik boeken en licenties opnieuw bestellen?
- Overleg met je studieloopbaanbegeleider of je voor het nieuwe schooljaar bepaalde vakken ook vrijstellingen hebt. Voor deze vakken hoef je dan geen boeken/licenties te bestellen.
- Als de boeken die op de lijst staan al in jou bezit zijn dan hoef je ze niet te bestellen. Controleer het ISBN nummer en de versie van het boek of die hetzelfde zijn als op de lijst staat.
- Licenties zijn veelal 1 jaar geldig. Deze moet je dus opnieuw bestellen. Is de licentie gedurende de hele opleiding geldig dan hoef je de licentie niet opnieuw te bestellen.

5. Ik krijg niet de juiste boekenlijst te zien bij het inloggen op de site van Studers via de Elektronische Leeromgeving (ELO) van ROC Friese Poort.
Neem vanaf 28 augustus contact op met de studentenadministratie. Het kan zijn dat je inschrijving in ons systeem niet juist is waardoor je de verkeerde boekenlijst te zien krijgt.

6. Accountactivatie om een account aan te maken op de site van ROC Friese Poort lukt niet. Kan ik nu geen boeken/licenties etc. bestellen?
Neem hierover vanaf 28 augustus contact op met de studentenadministratie.

7. Ik heb een vraag over een bepaald item op de boekenlijst
Voor inhoudelijke vragen over de boekenlijst kun je contact opnemen met de opleidingsmanager of studieloopbaanbegeleider van de opleiding die je volgt.

8. Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
Meer info over jouw bestelling kun je vinden op je persoonlijke pagina Mijnstuders.nl. Hier kun je precies zien wanneer je bestelling wordt bezorgd. Het e-mailadres van Studers is: klantenservice@studers.nl

9. Ik ben geslaagd, maar heb mijn diploma nog niet ontvangen. Moet ik me wel uitschrijven bij DUO?
Studenten die hun diploma nog in ontvangst moeten nemen, kunnen zich pas uitschrijven bij DUO wanneer het diploma in ontvangst is genomen.