0900 8 996 996
(normaal tarief)

Begeleiding bij ROC Friese Poort

Tijdens de opleiding kun je rekenen op begeleiding bij je leertraject. Het uitgangspunt van de begeleiding is jouw loopbaan: hoe wil jij jouw loopbaan vormgeven, welk leertraject hoort daarbij en welke begeleiding en ondersteuning heb jij daarbij nodig? Een deel van de begeleiding binnen ROC Friese Poort is er voor iedereen. Dit noemen we de basisbegeleiding.

Tijdens je studie kun je bij verschillende personen terecht:

Studieloopbaanbegeleider (SLB)
Aan het begin van je opleiding krijg je een studieloopbaanbegeleider toegewezen. De studieloopbaanbegeleider helpt je met zaken zoals studieresultaten.

(Vak)docent
Een docent verzorgt de lessen. De docent begeleidt je tijdens de opleiding. 

Stagebegeleider
In het mbo noemen we een stagebegeleider een BPV-begeleider. De BPV-begeleider helpt je tijdens je stage. De BPV-begeleider komt zo nu en dan op bezoek bij het stagebedrijf om te kijken hoe het met je gaat.

Vertrouwenspersoon
Wanneer je vragen hebt die je liever niet met de docent of studieloopbaanbegeleider wil bespreken, kun je terecht bij de vertrouwenspersoon. Een overzicht van de vertrouwenspersonen van jouw opleiding, vind je in je studiegids. 

Decaan
Wanneer je niet weet welke mbo-opleiding je moet kiezen, kun je bij één van onze decanen terecht voor een adviesgesprek. Elke decaan is gespecialiseerd in een aantal specifieke opleidingen. De decanen bezoeken ook de meeste vmbo-scholen om voorlichting te geven. Je kunt ook bij een decaan terecht voor vragen over studiekosten, studiefinanciering, OV-chipkaart, beroepskeuze en een vervolgopleiding. 

In de vestiging Emmeloord hebben de decanen een inloopspreekuur. Tijdens dit spreekuur is er een decaan aanwezig om vragen te beantwoorden.
Emmeloord: Espelerlaan 74, op donderdag van 11.00 – 12.00 uur. (met uitzondering van schoolvakanties).

De vestigingen Drachten, Leeuwarden en Sneek hebben geen inloopspreekuur. Je kunt daar natuurlijk wel een afspraak maken met een decaan.

Bureau TAB
Alle vestigingen van ROC Friese Poort kennen een Bureau TAB (Bureau Traject Advies en Begeleiding). Bij Bureau TAB kun je terecht wanneer je vastloopt tijdens je opleiding of extra ondersteuning nodig hebt. Samen met je studieloopbaanbegeleider en een medewerker van Bureau TAB ga je op zoek naar een oplossing die bij jou past. Dit zijn kortdurende trajecten. De specialistische begeleiding wordt aangeboden door Bureau TAB (Traject, Advies en Begeleiding).

>> Bekijk het aanbod van Bureau TAB
 

Daarnaast kun je een beroep doen op Passend Onderwijs. Passend Onderwijs is bedoeld voor studenten die tijdens de hele opleiding extra ondersteuning nodig hebben. De afspraken die we hiervoor met elkaar maken, leggen we vast in een begeleidingsplan.

>> Bekijk de mogelijkheden van Passend Onderwijs