Als Cambuursupporter meewerken aan het nieuwe stadion: een droomstage!

Robin is vierdejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw en loopt momenteel stage bij Van Wijnen op de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion. En als echte Cambuursupporter, is dat natuurlijk een droomstage!

Robin: “Ik ben hier direct na de bouwvak gestart. Ik vind het super om een deel van het proces van de bouw van het nieuwe Cambuurstadion mee te maken.” Robin wilde hier eigenlijk in zijn eerste jaar al stage lopen, maar dat ging toen wegens vertraging van de bouw niet door. “Toen werd mij begin dit jaar gevraagd of ik nog steeds interesse had om hier mijn stage te doen, en natuurlijk zei ik ja!”

Heel leerzaam

Hoe zo’n vierdejaars stage er in de praktijk uitziet? Robin: “Dit jaar loop ik van de 4 periodes, 3 periodes stage. In deze 3 periodes moet ik 12 praktijkexamens halen. In de laatste periode kun je eventuele examens en opdrachten inhalen. Tijdens mijn stage loop ik mee met de uitvoerders en ik leer enorm veel van ze! Er zijn hier twee uitvoerders: één houdt zich voornamelijk bezig met het werkplan en de algehele planning. De ander is veel bezig met het in goede banen leiden van de werkzaamheden en zorgen dat alles goed loopt. Heel tof om van hun te leren tijdens zo’n groot project.”  

Stagelopen

“Het fijne vind ik dat je al vanaf het eerste jaar stage gaat lopen. Want van stagelopen leer je het meest. Natuurlijk is dat in het begin een beetje spannend, maar het went snel. De stage wordt voor je uitgezocht en daarbij wordt er ook gekeken naar wat bij jou past. In het 1e jaar loop je één periode stage, in jaar 2 en 3 loop je twee periodes stage en in je laatste jaar zijn dat drie periodes. Wanneer je geen stage loopt, ga je op school aan de slag met verschillende projecten. Dit zijn bestaande projecten, wat het extra leuk maakt!

Studiekeuze

De keuze voor deze studie was voor Robin al vrij snel duidelijk. “Toen ik me ging oriënteren op studies, heb ik een beroepskeuzetest gedaan. Daaruit kwam interieurbouw. Dus echt dingen maken en ontwerpen. Ik heb toen gekeken naar welke opleidingen daarbij pasten en zo kwam ik op Middenkaderfunctionaris Bouw. Ik heb toen een Open Dag bezocht en een Meeloopdag gedaan. En op basis daarvan heb ik me toen aangemeld! Je weet natuurlijk nooit écht wat je kunt verwachten van een opleiding, maar door de Open Dag en de Meeloopdag kreeg ik wel een goed beeld. En dat beeld komt zeker overeen met hoe de studie ook is.

Leukste aan je studie

Wat Robin het leukste vindt aan zijn studie? “Dat is zeker weten mijn huidige stage. Natuurlijk omdat het ’t nieuwe stadion van Cambuur is, maar ook juist omdat het zo’n groot project is. Mijn vorige stages waren ook leuk, maar dat waren wat kleinere projecten.”

En natuurlijk heeft Robin ook een tip voor aankomende studenten. “Als je iets echt wil, moet je er gewoon voor gaan. Bezoek bij twijfel over welke studie je wilt doen een Open Dag en doe mee met meeloopdagen. Dan krijg je een goed beeld van de studie. En kies iets wat je echt leuk vind!”