Terug

24 maart update Coronavirus - GEEN examens op de locaties van ROC Friese Poort t/m 6 april

dinsdag 24 maart 2020

In de periode van woensdag 25 maart tot en met maandag 6 april a.s. vinden er geen examens plaats op de locaties van ROC Friese Poort. 

In lijn met de nieuwe landelijke richtlijnen van 23 maart jl. heeft het College van Bestuur besloten om alle examens op de schoollocaties van ROC Friese Poort op te schorten vanaf woensdag 25 maart tot en met maandag 6 april. Alle praktijkexamens en proeves van bekwaamheid, die plaatsvinden bij een bedrijf of instelling én alle online examens kunnen volgens planning doorgaan. Voor de eerste twee geldt uiteraard zolang de bpv/stage doorgang kan vinden en de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.  

Reden hiervoor zijn de aangescherpte richtlijnen die het kabinet gisteren heeft afgekondigd, wat betreft het beperken van sociale contacten en het tegengaan van verdere verspreiding van het virus. De veiligheid van onze medewerkers en studenten gaat boven alles. Dat kan alleen wanneer we alle maatregelen van de overheid en het RIVM in acht blijven nemen.

Consequenties voor examenkandidaten
Op dit moment brengen we de gevolgen van dit besluit in beeld. We gaan de komende tijd nadenken over hoe we studenten de gelegenheid kunnen bieden om de examens in te halen. Studenten die dit studiejaar hun diploma kunnen halen, hebben daarbij onze prioriteit. We proberen hierover zo spoedig mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Houd hiervoor onze website en onze poortal in de gaten.