Terug

Zohreh de eerste student met praktijkverklaring Zorg en Welzijn Volwassenenonderwijs

woensdag 15 juli 2020

Zohreh Fard Nazeri is de eerste student Zorg en Welzijn in Emmeloord die een praktijkverklaring heeft ontvangen. Met praktijkleren heeft Zohreh ontdekt - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden heeft ze uitgevoerd bij Zorggroep Almere, onder begeleiding van een praktijkbegeleider. De praktijkwerkzaamheden (werkprocessen) zijn onderdeel van een bestaande mbo-opleiding op niveau 1 of 2.

Haar Nederlandse taal was nog niet genoeg ontwikkeld om een niveau 2 diploma te behalen. Maar in de praktijk deed ze niet onder voor haar studiegenoten. Door het praktijkleren is ze goed voorbereid en geschoold en ze gaat nu aan de slag als Helpende.

Praktijkleren
Praktijkleren op maat is bedoeld voor mensen zonder startkwalificatie voor wie het behalen van een volledig mbo-diploma (incl. entreeopleiding) of een mbo-certificaat vooralsnog niet haalbaar lijkt. Praktijkleren is geschikt voor een brede groep werkenden en werkzoekenden zonder diploma en kan op de individuele situatie en behoefte worden aangepast. De leerbehoefte van een statushouder of inburgeraar is immers anders dan die van iemand met een WW-uitkering en recente werkervaring, of dan die van iemand die al drie jaar in de bijstand zit en alleen basisonderwijs heeft gevolgd.

Meer over praktijkleren

Leren en werken in het mbo