Terug

Workshops voor restauratieprofessionals

maandag 07 oktober 2019

ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum een serie workshops ontwikkeld.

Logo EPI   Logo FP     Logo VRN
ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 5 november 2019 een serie van 5 workshops.

In het bevingsgebied wordt – vroeg of laat – gestart met het onderhouden en restaureren van monumenten met bevingsschade. Deze workshops/lezingen zijn dan ook bedoeld om de kennis en kunde op dit gebied te verhogen en worden gehouden op een locatie met een restauratieverhaal en toont vanuit de praktijk verschillende invalshoeken. 

Je krijgt begrip voor de rollen van alle partijen die betrokken zijn bij onderhoud en restauratie, zoals aannemers, gemeenten, architecten of monumentenzorg. 

De volledige reeks bestaat uit de workshops:

  • Historisch onderzoek en welke keuzes zijn er?
  • Slim omgaan met de centen: financiële mogelijkheden, regelingen, projectkosten, calculaties en ramingen in (restauratie-bouw)
  • De noodzakelijke meerwaarde van de architect in restauratieprojecten
  • Verplaatsing en versterking, wat is mogelijk? 
  • Innovatieve restauratie van interieur Villa Barmerhoek

Meer informatie 

De eerste workshop ‘Historisch onderzoek en welke keuzes zijn er?’ wordt gehouden op dinsdag 5 november van 19.30 - 21.30 uur in een versterkte hoeve in de provincie. Met praktische voorbeelden, toegepast op deze locatie, betrekken Janet Bosma (architectuurhistoricus en bouwhistoricus) en Astrid Siemer ((interieur)architecte en monumentenadviseur) je bij de afwegingen die gemaakt worden door de eigenaar/opdrachtgever, architect, adviseurs en de gemeente.

Interesse en aanmelding voor de workshops kan door contact op te nemen met EPI Kenniscentrum via info@epi-kenniscentrum.org of telefoonnummer (050)-799 99 10.