Terug

Winnaars Star Awards 2020

vrijdag 05 juni 2020

Groot feest donderdagmiddag 4 juni in de studio van ROC Friese Poort in Drachten. Daar maakte presentatrice Pip Pellens de winnaars van de STAR Awards 2020 bekend. Normaal organiseert ROC Friese Poort de STAR Awards in een afgeladen schouwburg, dit jaar is gekozen voor een online, 1,5 meter, show. Tijdens de STAR Awards worden uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven in het zonnetje gezet.  

De afgelopen weken kon er gestemd worden op alle kandidaten en deze uitslag bepaalde samen met het juryoordeel de winnaar.
De jury bestond dit jaar uit: Wiebe Wieling - Voorzitter CvB Piter Jelles, Marco Smit - Directeur Horizon Flevoland, Ester Kuiper - Lid Raad van Bestuur Kwadrantgroep, Agnes Abma - Docent van het jaar 2019 en Linh Ngo - Ambassadeur 2019

De winnaars van de Star Awards 2020 zijn:

  • Restaurant t’ Havenmantsje – Beste stagebedrijf /begeleider van het Jaar, vestiging Sneek
  • Ron Stienstra en Hidde Oebeles – Uitstekend Project, vestiging Sneek
  • Naomi Bisschop - Ambassadeur van het jaar, vestiging Leeuwarden
  • Nancy de With - Docent van het jaar, vestiging Leeuwarden

Binnen de categorie Bijzonder Verhaal, zijn er drie winnaars; Kyra de Boer-Pace, Daisy Groen en Robel Haileab Gebreamlak. 

Samenwerking studenten
De STAR Awards is een samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen. Studenten van Podium- en Evenemententechniek regelden alles voor het licht en geluid en de studenten van Audiovisuele Producties fungeerden als productieleiders van de show. Karin Tienstra, studente Mediaredactiemedewerker was de side-kick van Pip Pellens en zij interviewde alle finalisten in de green room. Sabri Texeira, rapper en studente beveiliging gaf een optreden.

Provinciale en landelijke verkiezingen
De winnaars in de categorie ‘Ambassadeur van het jaar en ’, Docent van het jaar gaan door naar de landelijke verkiezingen.

Bekijk de online uitzending terug!