Williene combineert haar kappersopleiding met topsport

Vorig jaar juni hing ze nog aan de brug tijdens het NK turnen in Ahoy – waar ze eerste werd in de categorie ‘Sprong’ – en sinds september volgt ze daarnaast de opleiding Haarstylist Dame op ROC Friese Poort locatie Urk. Twee liefdes die samenkomen. In dit verhaal vertelt Williene Timmerman over het combineren van haar opleiding met topsport.

Paplepel

Williene: “Al sinds ik klein ben, weet ik dat ik graag kapster wil worden. Dat is er eigenlijk met de paplepel ingegoten, want mijn moeder is ook kapster. Na het vmbo was het dan ook niet moeilijk om een opleiding te kiezen. Ik heb nog een Open Dag bezocht, maar eigenlijk wist ik het al.”

Druk, drukker, drukst

Williene zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding Haarstyliste Dame. Dit combineert ze met haar drukke trainingsschema. Want naast haar opleiding, traint ze maarliefst vier dagen in de week. “Op maandag ga ik de hele dag naar school en in de avond heb ik trainingsavond voor werk. Op dinsdag ben ik overdag vrij, en train ik ’s avonds voor turnen. Woensdag werk ik van 09.00 tot 20.00 uur en donderdag van 09.00 – 16.00. Die avond heb ik weer een turntraining. Op vrijdag werk ik tot 17.00 uur, en train ik wederom in de avond. Zaterdag werk ik weer de hele dag en op zondagochtend heb ik weer een training.” Dat klinkt erg druk, en dat is het ook. Williene: “Maar ik ben mijn hele leven eigenlijk al druk, druk, druk. Dus als ik een keer een dag niks heb, verveel ik me. Ik ben het gewend en ik vind beide erg leuk om te doen. Daarnaast kun je van alleen turnen niet leven, dus het is sowieso goed om altijd iets achter de hand te hebben. Gelukkig vind ik het kappersvak erg leuk!”

Opleiding versneld volgen

De opleiding duurt 3 jaar, maar Williene probeert hem – ondanks haar drukke schema - in 2 jaar af te ronden. Het leukste aan de opleiding vindt Williene de praktijklessen. Ze werkt al bijna 2 jaar bij een kapsalon op Urk, waar ze nu ook haar praktijkdagen doet. Wat haar plannen zijn na de opleiding weet ze nog niet precies. “Ik wil sowieso eerst werkervaring opdoen hier in de salon en lekker werken met collega’s."

 

Open Dag

Lijkt deze opleiding jou ook leuk maar twijfel je? Williene geeft je graag een tip! “Als de interesse en de liefde voor het kappersvak een beetje in je zit, en je bent niet vies van hard werken, dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Met een beetje doorzettingsvermogen kom je een heel eind! En twijfel je? Bezoek dan zeker eens een Open Dag!”