Daarom ROC Friese Poort

Wendbaar onderwijs, waardevolle mensenWorld class work place 2020

Samen met het werkveld in de regio geven we vorm aan eigentijds en toekomstbestendig onderwijs. We zien het als onze maatschappelijke opdracht om studenten op te leiden tot wendbare, empathische, ondernemende mensen die waardevast kunnen en durven handelen. Daarom hebben we aandacht voor vakmanschap én een brede persoonlijke ontwikkeling. De kernwaarden betrokken en betrouwbaar zijn voor ons richtinggevend. Lees meer bij Over ons.

Wij doen aan studenten, medewerkers, ouders, voortgezet en hoger onderwijs, bedrijven, instellingen en de regio vier beloften:

  1. Wij lopen voorop bij de ontwikkelingen in het werkveld.
  2. Wij garanderen dat studenten bij ons het beste uit zichzelf kunnen halen.
  3. Wij zijn het opleidingsinstituut waar iedereen zich een leven lang kan ontwikkelen.
  4. Wij verbinden ons aan de regio.

We doen het samen

Passie, plezier en prestatie
Ons onderwijs maken wij samen, zo’n 1600 bevlogen collega’s. Van docent tot administrateur. Van facilitair medewerker tot het college van bestuur. Alle collega’s krijgen de ruimte om hun eigen unieke bijdrage te leveren. We hebben plezier in wat we doen, zijn nieuwsgierig naar elkaar en werken samen vanuit vertrouwen en respect. Medewerkers waarderen het werken bij ROC Friese Poort met een 7,6. Samen zijn we trots op de solide onderwijskwaliteit en de positieve beoordelingen van onze studenten, ouders en het werkveld.

Waardengedreven
Je vindt bij ons interessant en zinvol werk in een organisatie die een betekenisvolle bijdrage wil leveren aan de samenleving. Alle opleidingen verweven in hun lesprogramma activiteiten waarmee studenten leren werken aan een humane, solidaire en duurzame wereld. Ook kiezen we vol overtuiging voor een duurzame, 100% CO2-neutrale en gezonde school.

Het beste uit jezelf halen
Onze studenten kunnen alleen het beste uit zichzelf halen, als jij ook het beste uit jezelf haalt. Daarom heb je bij ROC Friese Poort volop ontwikkelingsmogelijkheden en is er ruimte voor zingeving. Je kunt kiezen voor professionalisering via de ROC Friese Poort Academie of daarbuiten. En we hebben een beurs voor meeloopstages in jouw werkveld. We faciliteren jouw groei met tijd en geld. Daarbij houd je zelf de regie, want we geloven in persoonlijk leiderschap. Er is aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid in alle fases van je loopbaan en leven, zodat werk en privé in balans kunnen zijn.

World-class workplace 2020!
ROC Friese Poort krijgt in 2020 het keurmerk “World-class Workplace” voor goed werkgeverschap. Met een 7,5 voor goed werkgeverschap scoren we bovengemiddeld in het landelijke medewerkersonderzoek van Effectory. Medewerkers waarderen ROC Friese Poort met een 7,6. 

Beste grote ROC van Nederland met 12 topopleidingen
ROC Friese Poort staat op de vierde plaats in de Keuzegids Mbo 2020. Volgens de Keuzegids waarderen studenten vooral de lessen, het leren, het contact met docenten en de begeleiding bij ROC Friese Poort. Daarnaast zijn 12 opleidingen aangemerkt als topopleiding (75 punten of meer in de Keuzegids).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Boven op je salaris bieden we een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en een jaarlijkse periodiek bij goed functioneren. Je kunt gebruik maken van diverse verlof- en levensfaseregelingen, voor een goede balans in je werk en privé. Daarnaast zijn flexibele werktijden mogelijk in afstemming met je team. En als je wilt, kun je elke schoolvakantie vrij zijn. Tot slot ondersteunen we je graag in je gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld brutosalaris uitruilen voor de aanschaf van een fiets of deelname aan een fitnessregeling.

Je snel thuis voelen
Kom je bij ons werken, dan zorgen wij ervoor dat je je hier snel thuis voelt. Tijdens ons introductieprogramma leer je de organisatie goed kennen. En in het eerste halfjaar krijg je begeleiding van een buddy.

Onze identiteit

ROC Friese Poort is een christelijk geïnspireerde en waardengedreven school waar studenten en collega’s van alle culturen en levensoriëntaties welkom zijn. Diversiteit inspireert en verrijkt ons en nodigt uit tot gesprekken over wat het leven waarde(n)vol maakt. Wij staan voor een respectvolle omgang met elkaar en stimuleren studenten om vorm te geven aan een betekenisvol leven. Dit vraagt om medewerkers die hieraan een actieve bijdrage willen leveren en hierover het gesprek willen voeren. Solliciteer je bij ons, dan horen wij graag hoe jij hieraan wilt bijdragen.