0900 8 996 996
(normaal tarief)

Maritiem

Opleiding in beeld

Past Maritiem bij jou?

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector en wereldwijd toonaangevend. Ben jij geïnteresseerd in alles wat vaart over wereldzeeën of op de binnenwateren? Of ben je al werkzaam in de maritieme sector? Kies dan een maritieme of nautische opleiding of cursus.

Wij bieden een ruim en flexibel aanbod aan opleidingsmogelijkheden voor personeel dat werkzaam is in of dat omgeschoold wil worden naar de maritieme sector. We verzorgen opleidingen en cursussen op het gebied van veiligheid en veiligheidstrainingen in de scheepvaart, opleidingen in de watersportindustrie en de scheeps- en jachtbouw en diverse andere maritiem/nautische opleidingen en cursussen.

Met een opleiding in de watersportindustrie onderhoud je vooral pleziervaartuigen en geef je bijvoorbeeld ook vaarinstructies aan watersporters. Met een opleiding in de scheeps- of jachtbouw ga je aan de slag met de (hightech) techniek en constructies van schepen. Met een cursus veiligheid op het water leer je overleven op zee, veilig werken aan dek en medische zorg aan boord op je te nemen. Bij de overige nautische cursussen kun je denken aan radarnavigatie, maritieme radiocommunicatie en schipper beperkt werkgebied. Kijk ook eens bij onze veiligheidscursussen zoals BHV en EHBO. Daarnaast kunnen wij diverse cursussen verzorgen zoals ISO-certificering, RI&E, code 95, leiderschap en teamontwikkeling, Advanced Fire Fighting, optreden bij waterongevallen, Incidentbeheersing en de Toolbox Veilig werken op het water. Neem hiervoor contact op met Pieter Leen Bos.

Jouw eigenschappen

 • Je bent geïnteresseerd in de techniek van schepen en jachten.
 • Je kunt nauwkeurig werken, ook als het snel moet.
 • Je kunt goed omgaan met collega’s en/of klanten.

Mogelijke beroepen

 • Scheepsbouwer
 • Scheepsmeubelmaker
 • Metaalbewerker
 • Medewerker of voorman in de watersportindustrie
 • Schipper
 • Stuurman
 • Koopvaardij Officier
 • Visserij Officier

Twijfel je nog?

Neem dan contact met ons op. In een (telefonisch) gesprek kunnen we je begeleiden in je keuze. We kijken dan samen met je wat het meest geschikte scholingsaanbod voor je is. Dat kan een van de vele mogelijkheden zijn binnen het volwassenenonderwijs of een opleiding in het jongerenonderwijs. Dit is geheel afhankelijk van je leeftijd, persoonlijke situatie, wensen en je werkervaring.. Bij die keuze helpen we je graag. Kijk hier voor meer informatie over de kosten van ons onderwijs.

 

Nieuws

Bezoek staatssecretaris Van Dam aan onze stand op Holland Fisheries Event

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober vond de derde editie van het Holland Fisheries Event plaats op Urk. Het is dé visserij- en maritieme beurs van Nederland op het gebied van duurzame innovatie en techniek. De beurs staat in teken van investeren in innoveren op het gebied van techniek en kennis.