0900 8 996 996
(normaal tarief)

Arbeidsmobiliteit

Opleiding in beeld

Past Arbeidsmobiliteit bij jou?

Wil je een nieuwe stap maken? Bijvoorbeeld in werk, opleiding of het leren van de Nederlandse taal? Wij kunnen je meer zicht geven op je toekomstmogelijkheden met behulp van een capaciteitentest, loopbaanonderzoek of een begeleidingstraject. We bieden tevens speciale cursussen Nederlands ter voorbereiding op het Inburgeringsexamen en Staatsexamen. Wil je kennis en vaardigheden in kaart brengen en erkennen? EVC biedt uitkomst. Als jong volwassene kun je soms een Entreeopleiding volgen? Met een capaciteitentest wordt vooraf jouw niveau bepaald. Wij helpen je graag bij het creëren van nieuwe kansen voor jezelf. 

Jouw eigenschappen

  • Je wilt je graag zelfstandig redden met de Nederlandse taal.
  • Je mist nog een vooropleiding.
  • Je wilt in het school- of werkritme komen.
  • Je hebt zin om aan het werk te gaan!

Mogelijke beroepen

Bij veel beroepen is het belangrijk dat je goed kunt communiceren in de Nederlandse taal.

Twijfel je nog?

Neem dan contact met ons op. In een (telefonisch) gesprek kunnen we je begeleiden in je keuze. We kijken dan samen met je wat het meest geschikte scholingsaanbod voor je is. Dat kan een van de vele mogelijkheden zijn binnen het volwassenenonderwijs of een opleiding in het jongerenonderwijs. Dit is geheel afhankelijk van je leeftijd, persoonlijke situatie, wensen en je werkervaring.. Bij die keuze helpen we je graag. Kijk hier voor meer informatie over de kosten van ons onderwijs.

 

Nieuws

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen: ‘Regie over hun eigen leven’

ROC Friese Poort kiest ervoor de beroepspraktijk en de maatschappelijke praktijk centraal te stellen bij het aanbieden van onderwijs. Om in de huidige, snel veranderende, maatschappij succesvol te zijn in de studie, het werk en het leven als geheel is het beheersen van goede vakvaardigheden alleen niet meer voldoende. Het wordt steeds belangrijker dat aankomende medewerkers, naast vakvaardigheden, ook vaardigheden beheersen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en sociaal vermogen.

Extra sectorgelden beschikbaar scholing provincie Groningen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is akkoord gegaan met een verzoek om te schuiven in de budgetten van het ‘Sectorplan Groningen op voorsprong”. Hierdoor is er ruim 1,5 miljoen subsidiebudget extra vrijgekomen voor ‘de maatregel scholing’.