Communicatie
Volwassenen

Werkbegeleider

Maatwerktraject voor organisaties

Wil jij een belangrijke taak vervullen als werkbegeleider bij het opleiden van een leerling of stagiair tot gediplomeerd beroepsbeoefenaar? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens de cursus behandel je zowel de theorie als de praktijk die je nodig hebt om als werkbegeleider het beste uit jezelf en stagiaire te halen. In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd.

QR

Duur
3 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
Incompany incompany (in overleg)

Vakken

  • taken en verantwoordelijkheden van de werkbegeleider
  • visie op opleiden
  • leerklimaat en leerstijlen
  • begeleidingsmethodieken en eigen begeleidingsstijl
  • beoordelen in de praktijk
  • toets- en observatietechnieken
  • communicatieve vaardigheden

Studielast

Studieduur3 dagdelen
Leeruren9 lesuren (3 dagen) en circa 3 uur
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Je bent werkzaam als werkbegeleider in de zorg. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Je ontvangt een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Startdata

Incompany
incompany (in overleg) Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 2 is een jaar en niveau 3 is twee jaar. De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar. Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Over het algemeen worden alle opleidingen Zorg en Welzijn overdag gegeven. Incidenteel kan het voorkomen dat een opleiding in de Zorg en Welzijn deels in de avonduren wordt gegeven.

Er is geen leeftijdsgrens aan werken in de zorg. Voor een baan in de zorg ben je nooit te oud. Veel zorgvragers vinden een ‘ervaren’ medewerker juist prettig. Wel moet je lichamelijke gezondheid het toelaten om te werken in de zorg.