Volwassenen

Voeding & Hospitality in Zorg en Welzijn

Crebo K1137

Het programma van deze scholing ‘Voeding en hospitality’(gastvrijheid) is erop gericht om jou te stimuleren en te professionaliseren, zodat je goed voorbereid bent op je taken als gastheer/gastvrouw m.b.t. het ondersteunen van de cliënt bij de maaltijd.

Centraal in je werk als zorgprofessional staat de wens van de cliënt. We noemen dit ‘vraaggerichte zorg’. Dit loopt dan ook als een rode draad door de hele scholing. Je leert daarnaast om cliënten in een zorg- of welzijnsinstelling te informeren en te adviseren over voeding. Ook leer je hoe je maaltijden en dranken in verschillende settingen gastvrij kunt serveren en daarbij passende ondersteuning kunt bieden. Deze werkzaamheden voer je bijvoorbeeld uit in je werk als woonzorgondersteuner in de ouderenzorg of als voedingsassistent op een revalidatieafdeling.

Tijdens de scholing werk je binnen een organisatie waarin je de gelegenheid hebt om de praktijkopdrachten onder begeleiding van een werkbegeleider uit te voeren. Daarnaast bestaat de scholing uit:

  • Een kick-off bijeenkomst (optioneel)
  • 5 dagdelen scholing
  • Huiswerkopdrachten
  • Een aantal praktijkopdrachten onder begeleiding van de werkbegeleider. Deze mag je eventueel ook samen met een collega maken. Je overlegt dit met je docent en werkbegeleider.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Duur
240 uur
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
Incompany incompany (in overleg)

Studielast

Studieduur5 lesdagen van 3 klokuren school en circa 2 uur zelfstudie en werken aan opdrachten per week
Stage/werkJe hebt een stageplek waar je de opdrachten en het examen kan uitvoeren (circa 6 uur per week)
LesmomentNader te bepalen

Bij in-company trajecten wordt het lesmoment in samenspraak met de organisatie bepaald. Maatwerk is mogelijk.

 

 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. Start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging.

Examen

De scholing wordt geëxamineerd door middel van een examenopdracht in de praktijk en een eindgesprek op school.

Stage/werkplek

Stage/werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je het keuzedeel en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Kosten

Startdata

Incompany
incompany (in overleg) Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden