Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

voor particulieren en bedrijven
Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Ben jij Verzorgende (IG) en wil je je specialiseren in de psychogeriatrische zorg? Dan is de CZO-erkende vervolgopleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie echt iets voor jou.

Duur
10 maanden
Leerweg
Brancheopleiding
Locatie(s)
Incompany, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag, avond, zaterdag
Kosten
Scholingskosten € 1.700,00
Eerstvolgende startdatum
najaar 2021 Leeuwarden

Stages

Inhoud

Als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie werk je in de directe zorg voor cliënten met psychogeriatrische aandoeningen. Je bent inhoudelijk deskundig en vanuit die rol ben je het eerste aanspreekpunt met betrekking tot de psychogeriatrische zorg. Je beantwoordt vragen en je begeleidt collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers. Met jouw werk lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de kwetsbare psychogeriatrische cliënt.

Het programma is vormgegeven op basis van het deskundigheidsgebied en de eindtermen (CZO)De eindtermen zijn opgesteld met behulp van de CanMEDS competentiegebieden en omvatten:

 • CanMEDS competentiegebiedenvakinhoudelijk handelen
 • communicatie
 • samenwerking
 • kennis en wetenschap
 • maatschappelijk handelen
 • organisatielidmaatschap
 • professionaliteit

De opleiding is modulair opgebouwd. Aan de hand van 3 thema’s ontwikkel je je als professional in de psychogeriatrische zorg. De thema’s zijn:

 1. de cliënt centraal
 2. samenwerken en begeleiden
 3. professionalisering en zorgvernieuwing

Ieder thema heeft een bepaalde focus, zoals aandacht voor ziektebeelden, gedragssymptomen en omgangsadviezen, dilemma’s in de psychogeriatrische zorg, het cliëntsysteem, zorgvernieuwing en kwaliteitsverbetering. De eigen werkpraktijk staat hierbij centraal.

Geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&VN.

Studielast

Studieduur: 10 maanden
Leeruren:
 • 10 fysieke bijeenkomsten van 7 uren
 • 5 online bijeenkomsten van 1 uur 
 • leren en werken op de werkvloer 40 uren
 • leerreflectie en examinering 2 dagdelen
Stage/werk minimaal 16 uur per week (800 uur)
Lesmoment:    nader te bepalen, schoolvakanties vrij

Bij in-company trajecten wordt het lesmoment in samenspraak met de organisatie bepaald.

Toelating

 • Je dient minimaal te beschikken over een diploma Verzorgende (IG) of gelijkwaardig; én
 • je hebt minimaal 1 jaar werkervaring als verzorgende; én
 • je hebt een werkplek waar je je als verzorgende kunt ontwikkelen tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en je de bij de opleiding behorende werkplekopdrachten kunt uitvoeren.

Examen

De opleiding wordt geëxamineerd door middel van Proeven van Bekwaamheid en een eindassessment.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om je kunnen ontwikkelen Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en je de bij de opleiding behorende werkplekopdrachten kunt uitvoeren. Je werkt minimaal 16 uur per week. Vind je stage of werkplek via www.stageplaza.nl, www.zorgpleinnoord.nl of www.zowelwerk.nl (Flevoland). Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je de opleiding met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het landelijk erkende diploma Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie van het College Zorg Opleidingen (CZO).

Werken

Je kunt na deze opleiding gaan werken als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie bij diverse zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.700,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.700,00
BTWvrijgesteld

Bijkomende kosten
Er zijn kosten verbonden aan de inschrijving van de deelnemer bij het College Zorg Opleidingen en de uitgifte van het diploma. Deze kosten worden door de deelnemer zelf afgerekend met CZO. Meer informatie is te vinden op de website van
CZO
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

  Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

 • De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 2 is een jaar en niveau 3 is twee jaar. De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar. Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende intakegesprek.

 • ROC Friese Poort zorgt in principe voor een stageplaats bij de mbo-opleidingen in de zorg. Wanneer er meer aanmeldingen dan beschikbare stageplaatsen voor een opleiding zijn, is het een pré als je zelf een stageplaats hebt gevonden. Bij de opleidingsinformatie staat dit aangegeven.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.