Zorg
Volwassenen

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

voor particulieren en bedrijven

Ben jij Verzorgende (IG) en wil je je specialiseren in de psychogeriatrische zorg? Dan is de CZO-erkende vervolgopleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie echt iets voor jou.

Als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie werk je in de directe zorg voor cliënten met psychogeriatrische aandoeningen. Je bent inhoudelijk deskundig en vanuit die rol ben je het eerste aanspreekpunt met betrekking tot de psychogeriatrische zorg. Je beantwoordt vragen en je begeleidt collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers. Met jouw werk lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de kwetsbare psychogeriatrische cliënt.

Het programma is vormgegeven op basis van het deskundigheidsgebied en de eindtermen (CZO)De eindtermen zijn opgesteld met behulp van de CanMEDS competentiegebieden en omvatten:

 • CanMEDS competentiegebiedenvakinhoudelijk handelen
 • communicatie
 • samenwerking
 • kennis en wetenschap
 • maatschappelijk handelen
 • organisatielidmaatschap
 • professionaliteit

De opleiding is modulair opgebouwd. Aan de hand van 3 thema’s ontwikkel je je als professional in de psychogeriatrische zorg. De thema’s zijn:

 1. de cliënt centraal
 2. samenwerken en begeleiden
 3. professionalisering en zorgvernieuwing

Ieder thema heeft een bepaalde focus, zoals aandacht voor ziektebeelden, gedragssymptomen en omgangsadviezen, dilemma’s in de psychogeriatrische zorg, het cliëntsysteem, zorgvernieuwing en kwaliteitsverbetering. De eigen werkpraktijk staat hierbij centraal.

Geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&VN.

Duur
10 maanden
Leerweg
Brancheopleiding
Locatie(s)
Incompany, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag, avond, zaterdag
Kosten
Scholingskosten € 1.900,00
Eerstvolgende startdatum
Leeuwarden sep-23

Studielast

Studieduur: 10 maanden
Leeruren:
 • 10 fysieke bijeenkomsten van 7 uren
 • 5 online bijeenkomsten van 1 uur 
 • leren en werken op de werkvloer 40 uren
 • leerreflectie en examinering 2 dagdelen
Stage/werk minimaal 16 uur per week (800 uur)
Lesmoment:    nader te bepalen, schoolvakanties vrij

Bij in-company trajecten wordt het lesmoment in samenspraak met de organisatie bepaald.

Toelating

 • Je dient minimaal te beschikken over een diploma Verzorgende (IG) of gelijkwaardig; én
 • je hebt minimaal 1 jaar werkervaring als verzorgende; én
 • je hebt een werkplek waar je je als verzorgende kunt ontwikkelen tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en je de bij de opleiding behorende werkplekopdrachten kunt uitvoeren.

Examen

De opleiding wordt geëxamineerd door middel van Proeven van Bekwaamheid en een eindassessment.

Stage/werkplek

Stage/werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om je kunnen ontwikkelen Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en je de bij de opleiding behorende werkplekopdrachten kunt uitvoeren. Je werkt minimaal 16 uur per week. Vind je stage of werkplek via www.stageplaza.nl, www.zorgpleinnoord.nl of Flever (Flevoland). Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je de opleiding met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het landelijk erkende diploma Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie van het College Zorg Opleidingen (CZO). Dit diploma vraag je zelf aan bij CZO.

Doorleren studies

Doorleren

Werken

Je kunt na deze opleiding gaan werken als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie bij diverse zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.900,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.900,00
BTWvrijgesteld

Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving. Je kunt in termijnen betalen.

Subsidies voor deze opleiding
Subsidie: Sectorplan Plus - Zorg & Welzijn
Subsidie: Praktijkleren voor de derde leerweg
Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten
Subsidie: Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Subsidie: Kwaliteitsimpuls Ziekenhuiszorg
Subsidie: Ontwikkelfonds groei vooruit
Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen

Check hier alle subsidiemogelijkheden


Startdata

Leeuwarden
sep-23 Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Het verschilt per opleiding of je die zelf moet zoeken of dat ROC Friese Poort je helpt bij het zoeken van een stageplaats. Dit staat bij de opleidingsinformatie beschreven onder het kopje ‘Stage/werkplek’. De stage of werkplek moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Bekijk ons opleidingsaanbod voor Zorg & Welzijn hier.

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Deze stage of werkplek zoek je zelf en moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Het vinden van een geschikte stage of werkplek is lastiger geworden. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden. Op StagemarktZorgpleinnoord en Flever vind je een overzicht van vacatures en werkplekken.

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Meer informatie vind je in ons financieel reglement.