Denken en handelen vanuit het verpleegkundig triagemodel

Maatwerktraject voor organisaties
Denken en handelen vanuit het verpleegkundig triagemodel

Wil je snel en verantwoord handelen bij een acuut gezondheidsprobleem bij één van je cliënten? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
3 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
incompany (in overleg) Incompany

Bij acute gezondheidsproblemen bij cliënten moet je advies vragen of hulp inschakelen van een huisarts of andere professional. Artsen en verpleegkundigen maken bij de beoordeling van de ernst van symptomen gebruik van een triage systeem. In deze cursus maak je kennis met de methodiek van deze (verpleegkundige) triage, zodat je snel en efficiënt de juiste gegevens weet over te dragen.

Stages

Inhoud

Tijdens de cursus leer je goed en gericht observeren. Welke klachten en gedragingen presenteert de oudere cliënt? Wat neem je zelf waar? Welke (telefonische) gespreksvaardigheden zet je in? Je herkent, interpreteert en draagt snel ziekteverschijnselen over met behulp van een triage-checklist. 

De training bestaat uit minimaal drie dagdelen:
Dagdeel 1: kennismaken met het (verpleegkundig) triagemodel, werken met een triage-checklist, herkennen, interpreteren en beoordelen van ziekteverschijnselen algemeen, observatie- en gespreksvaardigheden en (telefonische) overdracht en nazorg.

Dagdeel 2: diagnostische gespreksvaardigheden bij ouderen en veel voorkomende gezondheidsproblemen bij ouderen

Dagdeel 3: trainen aan de hand van casuïstiek uit de praktijk

Je krijgt de volgende Vakken

  • professioneel werken
  • oplossingsgericht werken
  • omgaan met grenzen

Studielast

Studieduur3 dagdelen
Leeruren12 lesuren (3 dagen)
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Je kan deelnemen aan deze cursus wanneer je werkzaam bent in de zorg en/of welzijn en je functioneert op minimaal mbo 3 niveau. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Je ontvangt een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Prijs (bij betaling 1x)maatwerk
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 2 is een jaar en niveau 3 is twee jaar. De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar. Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende intakegesprek.

  • Er is geen leeftijdsgrens aan werken in de zorg. Voor een baan in de zorg ben je nooit te oud. Veel zorgvragers vinden een ‘ervaren’ medewerker juist prettig. Wel moet je lichamelijke gezondheid het toelaten om te werken in de zorg.

  • Over het algemeen worden alle opleidingen Zorg en Welzijn overdag gegeven. Incidenteel kan het voorkomen dat een opleiding in de Zorg en Welzijn deels in de avonduren wordt gegeven.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.