Zorg
Volwassenen

Assisteren bij Zorg en Welzijn

Maatwerktraject voor bedrijven

Crebo K0745

Wil jij graag als beroepskracht aan het werk in een zorg-gerelateerde organisatie? En wil je meer werken met de cliënt/zorgvrager zelf? Dan is dit drempelloze keuzedeel Assisteren bij zorg en welzijn echt iets voor jou!

Voor het werken als zorg assistent heb je kennis en vaardigheden nodig. Tijdens de lessen leer je meer over de beroepshouding, communicatieve vaardigheden, het ondersteunen bij huishoudelijke werkzaamheden en het bieden van ondersteuning bij ADL activiteiten(Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Denk hierbij aan het bieden van hulp bij de maaltijd, het aan- en uitkleden en bij het bewegen.

Tijdens de lesdagen oefen en toets je de vaardigheden met actieve werkvormen en is er ruimte voor verdieping op de theorie. De scholing kan ook op locatie van een instelling of organisatie worden gegeven (in company). In overleg kunnen vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd.

Dit is een keuzedeel dat je afsluit met een landelijk erkend mbo-certificaat . Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel

Duur
7 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
Incompany incompany (in overleg)

Studielast

Studieduur7 dagdelen verdeeld over maximaal 14 weken
Leeruren 3,5 lesuren (1 dagdeel) en circa 2 tot 3 uur zelfstudie per week.
Stage niet verplicht
Lesmomentnader te bepalen

Bij incompany trajecten wordt het lesmoment en de precieze inhoud in samenspraak met de organisatie bepaald. 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. Start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging. 

Examen

De cursus wordt geëxamineerd door middel van een gedragsbeoordeling, die zowel in de praktijk als op school plaatsvinden.

Stage/werkplek

Stage/werkplek

Een werkplek is niet verplicht. Het werkt in je voordeel wanneer je de geleerde kennis en vaardigheden ook meteen in de praktijk kunt oefenen/toepassen. Wanneer je zelf geen werkplek hebt zijn er soms andere mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden.

Diploma

Als je de scholing en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Doorleren

Na het behalen van de leereenheid kun je doorstromen naar de opleiding Individuele basiszorg verlenen niveau 2 of Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn niveau 2.

Startdata

Incompany
incompany (in overleg) Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Het verschilt per opleiding of je die zelf moet zoeken of dat ROC Friese Poort je helpt bij het zoeken van een stageplaats. Dit staat bij de opleidingsinformatie beschreven onder het kopje ‘Stage/werkplek’. De stage of werkplek moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Bekijk ons opleidingsaanbod voor Zorg & Welzijn hier.

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Deze stage of werkplek zoek je zelf en moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Het vinden van een geschikte stage of werkplek is lastiger geworden. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden. Op StagemarktZorgpleinnoord en Flever vind je een overzicht van vacatures en werkplekken.

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.