Volwassenen

Assessor

Maatwerktraject voor organisaties

Wil je de essentiële vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om een volwaardig assessor te zijn in het mbo? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens de cursus ‘Assessor’ ontwikkel je essentiële vaardigheden die nodig zijn om een volwaardig assessor te zijn in het mbo. Na deze cursus heb je inzicht in beoordelingsmodellen en kun je een assessment voorbereiden. Je kan samen met collega’s tot een eenduidig oordeel komen en je weet hoe je het competentieniveau van een student objectief beoordeelt. Je behandelt zowel de theorie als de praktijk die je nodig hebt om als assessor ingezet te worden in het mbo.

In overleg kunnen vaardigheden of competenties aan de inhoud worden toegevoegd. Deze scholing is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals en de Commissie Accreditatie Deskundigheidsbevordering (CADD) van de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). De dagdelen worden afzonderlijk geaccrediteerd met 3 accreditatiepunten per dagdeel en kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd. 

QR

Duur
3 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
Incompany incompany (in overleg)

Vakken

  • competentiegericht onderwijs
  • taken en competenties van een assessor
  • beoordelen
  • rapporteren
  • portfolio beoordeling; VRAAK-criteria
  • criteriumgericht interview; STARR(T)-methode

Studielast

Studieduur3 dagdelen
Leeruren12 lesuren (3 dagen)
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Je kan deelnemen aan deze cursus wanneer je ervaring hebt in of bekend bent met het beroepenveld, bekend bent met het kwalificatiedossier en weet wat het profiel van de assessor is. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Je ontvangt een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Startdata

Incompany
incompany (in overleg) Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Het verschilt per opleiding of je die zelf moet zoeken of dat ROC Friese Poort je helpt bij het zoeken van een stageplaats. Dit staat bij de opleidingsinformatie beschreven onder het kopje ‘Stage/werkplek’. De stage of werkplek moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Bekijk ons opleidingsaanbod voor Zorg & Welzijn hier.

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Deze stage of werkplek zoek je zelf en moet voor de start van de opleiding geregeld zijn. Het vinden van een geschikte stage of werkplek is lastiger geworden. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden. Op StagemarktZorgpleinnoord en Flever vind je een overzicht van vacatures en werkplekken.

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 2 is een jaar en niveau 3 is twee jaar. De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar. Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek.