EHBO

Voor volwassenen

Als EHBO-er kunt u bij een ongeval de juiste eerste hulp verlenen. De cursus basis of herhaling EHBO zorgt er voor dat je met vertrouwen en er zeker van kunt zijn dat je de juiste eerste hulp verleend. Ook ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op EHBO-gebied. Met de cursus basis of herhaling EHBO toets je je competenties conform de certificering van het Oranje Kruis en je wordt geschoold in de actuele ontwikkelingen op het gebied van eerste hulp.

Stages

Inhoud

EHBO Basisreanimatie en AED, verbandleer, vervoerstechnieken, ziekteleer, anatomie, letsel door hitte en kou, botbreuken, bloedingen en brandwonden en eerste hulp aan kinderen.

EHBO Herhalingreanimatie en AED, verbandleer, vervoerstechnieken, ziekteleer, oefeningen en eerste hulp aan kinderen.

Ook kan je een verdieping krijgen op onderwerpen zoals onderkoeling, verdrinking, sportongevallen en wandelletsel.

Je krijgt de volgende Modules

Studielast

 EHBO BasisEHBO Herhaling
Studieduur7 dagdelen1 dag (4 tot 6 lesuren)
Leeruren4 lesuren (1 dag) en 2 uur zelfstudie per dag4-6 lesuren (1 dag)
Lesmoment:nader te bepalennader te bepalen

Toelating

EHBO Basis: er zijn geen minimale toelatingseisen van toepassing.
EHBO Herhaling: EHBO-diploma's met erkenning van het Oranje Kruis kunnen alleen worden verlengd door ieder jaar aan te tonen dat je de competenties als EHBO-er nog steeds beheerst.

Examen

De cursus kan worden afgesloten met examen conform de normen van het Oranje Kruis, het examen wordt tijdens de cursus afgenomen. Wanneer je niet kiest voor een examen van het Oranje Kruis dan ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, hierbij wordt het examen aan het einde van de cursus afgenomen.

Diploma

Als je voor certificering door het Oranje Kruis kiest, dan krijg je een examen van het Oranje Kruis. Kies je voor certificering door ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen dan krijg je daar een certificaat van. De inhoud van de opleiding is in beide gevallen hetzelfde en conform de normen van het Oranje Kruis.

Doorleren

Wij raden aan om binnen twee jaar de cursus EHBO-herhaling te volgen.

Kosten

Scholingskostenafhankelijk van keuze

Scholingskosten EHBO basis
Scholingskosten EHBO herhaling

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.