Conflicthantering en onderhandelen

Maatwerktraject voor organisaties
Conflicthantering en onderhandelen

Wil je ongewenste situaties uit de weg gaan door bewust te zijn van conflicthantering? En wil je goed kunnen onderhandelen in deze situaties? Dan is deze training echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
In overleg
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
incompany (in overleg) Incompany

Conflicten komen vaak voor op de werkvloer, de emoties kunnen hoog oplopen. Hierdoor kunnen er ongewenste situaties ontstaan. Naast conflicten met collega's kan je ook te maken krijgen met conflicten met klanten, cliënten of familie van cliënten. Soms lukt het niet om het conflict op te lossen zodat er voor alle partijen een oplossing is.

Stages

Inhoud

Tijdens de training leer je de achtergrond van een conflict te begrijpen. Je krijgt inzicht in verschillende typen conflicten en je wordt je bewust van je eigen voorkeursstijl van conflicthantering. Na de training ben je in staat om goed om te gaan met een conflict en het op te lossen zodat er een situatie ontstaat waarbij alle partijen uiteindelijk beter af zijn dan voor het conflict. In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd.

Je krijgt de volgende Vakken

  • verschillende typen conflicten
  • oorzaken van een conflict herkennen en constructief kunnen ombuigen naar samenwerken
  • verschillende stijlen van conflicthantering toepassen
  • onderhandelen en onderhandelingsmethoden
  • aan de hand van ingebrachte praktijksituaties oefen je met conflicten en onderhandelingssituaties
  • optioneel: trainen met trainingsacteur

Studielast

Studieduurin overleg met de organisatie
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Deze training is een maatwerktraject voor organisaties. Vanaf tien cursisten kan de training ook in-company worden verzorgd. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Je ontvangt een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Totaalprijs (bij betaling ineens)maatwerk
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66