Volwassenen

T3 Trainingen

Voor trainers

Als trainer, docent, oefenleider, leidinggevende of coach hanteer je een bepaalde werk- of onderwijsmethodiek. Ben je benieuwd naar betere effecten vanuit 'best practices'? Dan zijn de T3 trainingen echt iets voor jou!

ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Mardev een aantal ‘Train The Trainer’-opleidingen (T3-opleidingen) opgezet, die tegemoetkomen aan de hedendaagse ontwikkelingen in het werkveld. De T3-trainingen zijn specifiek ontwikkeld voor trainers, docenten, oefenleiders, leidinggevenden en coaches bij hulpdiensten of organisaties. Vanuit Mardev zijn in eerste aanleg vier T3-trainingen opgezet:

Scenariotraining laat de deelnemers ervaren dat de activerende didactiek binnen het hele leerproces van toegevoegde waarde is voor cursisten. De rode draad in deze T3 training is dat oude patronen worden doorbroken door middel van een bewezen effectieve methode.

Oefenmethodiek PIED sluit aan op de scenariotraining en is daarbij een vernieuwende en tegelijkertijd eenvoudige, heldere oefenmethodiek. Ook bij deze T3-training is de rode draad dat oude patronen worden doorbroken, out-of-the-box handelen met een verbluffend resultaat als gevolg. Deze training is een must voor ontwikkelaars en begeleiders van grootschalige oefeningen.

Evaluatiemodel Polderen sluit aan op de voorgaande twee trainingen. De eerdergenoemde gedachte om oude patronen te doorbreken wordt in deze training verder uitgebouwd.

(C)ABCDE-protocol wordt binnen de gehele professionele keten gebruikt als beoordeling van de vitale functies bij een (ongeval)slachtoffer. Door een combinatie van scenariotraining toe te passen leert de trainer het (C)ABCDE-protocol te gebruiken binnen de te geven lessen.

De combinatie T3-scenariotraining gevolgd door de T3-training (C)ABCDE-protocol wordt aanbevolen voor EHBO-instructeurs die zich willen ontwikkelen.

 

Duur
afhankelijk van keuze
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag, avond, zaterdag
Kosten
Scholingskosten afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
Startmoment afhankelijk van keuze

Studielast

 ScenariotrainingOefenmethodiek PIEDEvaluatiemodel Polderen(C)ABCDE-protocol
Studieduur3 dagdelen3 dagdelen1 dagdeel2 dagdelen
Leeruren2 uur per dagdeel les en circa 2 uren zelfstudie2 uur per dagdeel les en circa 2 uren zelfstudie2 uur les4 uur per dagdeel les en circa 2 uren zelfstudie
Lesmomentnader te bepalennader te bepalennader te bepalennader te bepalen

In overleg zijn combinatie T3 trainingen mogelijk.

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo werk- en denkniveau. Start bij voldoende deelname.

Examen

Aan het eind van de cursus doe je een eindopdracht en vindt er een evaluatie plaats. 

Diploma

Als je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van de Stichting Vakmanschap Veiligheidsopleidingen.

Startdata

Startmoment
afhankelijk van keuze Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Donderdag 17 november 2022
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden